Geen widgets gevonden in de zijbalk

Jokes familie

Mijn moeder, Henny Slagter, werd geboren in 1937 in ” ‘t Sibboerster veen” in Siddeburen, waar ze samen met haar broer Jan opgroeide. Ze ging naar de huishoudschool in Slochteren en ontdekte daar haar liefde voor koken en kleding maken en verstellen. In haar jonge jaren werkte zij bij Staalman, een manufacturen- en kledingzaak.

Na zeven jaar huwelijk gingen mijn ouders scheiden. Na de scheiding woonden wij ongeveer anderhalf jaar bij mijn moeders ouders. Toendertijd was ik 5 jaar en mijn broertje Eddy 11 weken. Hierna kreeg mijn moeder een woning toegewezen aan de Verlengde Molenlaan te Siddeburen. Vele mensen wisten haar hier te vinden. Was het niet voor een praatje over het eten of de tuin, dan was het wel met verstelwerk. Wat heeft ze ongelofelijk veel kleding gemaakt en veel verstelwerk gedaan. Op 16 mei 2011 is ze overleden aan de gevolgen van dikke-darm kanker. Ze was nog maar 73 jaar. Een enorm gemis. Mijn moeder was niet alleen een moeder, maar ze was ook mijn hartsvriendin. Doordat we samen zoveel hadden meegemaakt, was de band die wij hadden heel hecht.

Mijn broertje, Eddy werd geboren op 23 juni 1969. Hij ging na de Lagere Landbouwschool in Hoogezand en naar de Middelbare Landbouwschool in Groningen. Hij was op en top boer en leefde voor “zien wichter”, de koeien. Hij vond zijn werk onder andere in Denemarken en daarna bij meerdere boerenbedrijven in Duitsland. In 1999 kwam hij na vele jaren weer terug naar Nederland, naar Noordbroek. Hij wilde zijn geluk weer dichterbij zoeken. Helaas heeft hij dat niet meer gevonden. Hij maakte een eind aan zijn leven op 25 november 2000. Hij was toen nog maar 31 jaar… In en in triest. Op de vraag “Waarom?” kregen we nooit een antwoord en zullen we ook nooit meer krijgen…

De ouders van mijn moeder waren Hindrik Slagter en Johanna (Joke) Puister. Jaren woonden zij in ” ’t Sibboerster Veen”. In de zestiger jaren verhuisden ze naar het dorp. Opa werkte veel op het land, was fietsenmaker en had een zaadhandel. Oma was een huisvrouw met veel liefde voor koken. Ze heeft dat overgedragen aan haar dochter, mijn moeder en daar heb ik veel van geërfd!