Johanna – Namnsdagn 2019

Johanna – Namnsdagn 2019


In Zweden vieren ze niet alleen de verjaardagen van iemand. Er is nóg een belangrijke dag voor iedereen, namelijk de “namnsdag”. Bijna iedereen met een echte Zweedse voornaam heeft een naamdag. Op een speciale kalender staan de Zweedse namen bij de bepaalde dagen en dat wordt ook gevierd! Toen ik vandaag weer bij Örtengren aan het werk was en kreeg ik het kalendertje onder ogen. Örtengren heeft die kalendertjes als reclame op een geplastificeerd kaartje laten drukken. Reeds eerder had ik gezien, dat de naam Johanna erop voorkomt. Ik wist dat het ergens in juli was, maar de exacte datum kon ik me niet herinneren. Ja hoor, het was inderdaad de 21e juli. Dat was gisteren, toen waren we met de caravan op pad waren. Toen ik om 17:00 uur naar huis ging heb ik voor Joke een mooie grote plant meegenomen. Ter viering van haar naamdag. Joke haar geboortenaam én de naam die ze hier op alle officiële papieren heeft staan is immers Johanna. Ze was blij verrast, dat ik eraan had gedacht én was zeer content met de mooie plant. Die kan buiten staan en kan een winter overleven, mits die op de juiste plaats wordt bewaard. Die instructies krijg ik later van Örtengren. Helaas voor mij komt de naam Heiko niet op de Zweedse namenlijst voor, dus zit er voor mij slechts één verjaardag per jaar in. Maar ach. Ik vier elke dag al een feestje, dus mij hoor je niet klagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.