Jikke! Gaat ie lekker?

Jikke! Gaat ie lekker?

 
Als er één was die vanochtend aandacht wilde was het Jikke wel. Vanaf het moment, dat ik met de sprei aan het herstellen ging was ze niet van tafel te krijgen. Elke keer als zij op tafel sprong, pakte ik haar op en zette haar op de stoel. Ik had mijn naald en draad nog niet weer in mijn handen of ze lag al weer voor mij. En niet gewoon liggen, maar draaien en rollen en me daarbij uiteraard geen minuut uit het oog verliezend. Met het klosje garen willen spelen, mijn schaar pakken en erin bijten (!), me op mijn handen tikken… Ik bleef bezig. Maar niet met het herstelwerk: Jikke weer op de stoel gezet, zij weer terug op de tafel. Haar weer op de stoel gezet, zij weer terug op de tafel. Daarna heb ik haar maar gegeven wat ze wou: een flinke portie aandacht door middel van aaien. En of het daarvan kwam of van het feit dat Ebba de keuken weer binnenkwam weet ik niet, maar Jikke ging van tafel en ging op de stoel liggen. Spinnend van genoegen en even later sliep ze. Vanaf dat moment had ik rust en kon het verstelwerk verder gaan. Eveneens kreeg ik hiermee een klusje extra te doen, want de sprei kon nu gewassen worden. Er zaten “een paar” haren van Jikke tussen het haakwerk…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image