Jikke en Ebba verrast!

Jikke en Ebba verrast!

 
Omdat we deze en de volgende week vakantie hebben, alleen vanwege het slechte weer niet met de caravan weggaan, maken we dagtochtjes op de dagen dat het wel iets beter weer is. Volgens de weersvoorspellingen zou het vandaag, 18 tot 19 graden worden. Met zon. Dat beloofde een mooie dag te worden voor een “pluk-de-dag-trip” net zoals afgelopen dinsdag. Maar helaas, toen we vanochtend tegen 07:30 uur een broodje aten in de keuken, zagen we dat er een stevige wind waaide: windkracht 7! Ons plan was om naar Västervik te gaan, aan de oostkust van Zweden en op de terugrit misschien even bij de oude eigenaar Lasse en Viveca langs in Blackstad. In Västervik liggen voor de kust diverse kleine eilandjes en schiereilanden. Een beetje vergelijkbaar met de Noorse fjorden, maar dan in het klein. Met zoveel wind al in Ödarp… Dan is het aan de kust nog erger. Nee, dat trok ons beslist niet. Zodoende gooiden we het roer om en bleven we thuis. Wassen, strijken, stoffen, stofzuigen en de renovatie van de katten-krabpaal werd de nieuwe invulling van de dag.

De bovenkant van de krabpaal waar de katten heel veel gebruik van maken, was gemaakt van een stukje vezelplaat. Dik genoeg om het gewicht van de katten te kunnen dragen, echter niet dik genoeg om mijn gewicht te (ver)dragen. Toen ik er de afgelopen week even op leunde boog het door en hoor ik zachtjes “krak”. Oh jee… Jikke en Ebba hebben het volgens mij niet gemerkt. Toch was een hoek van de bovenplaat afgebroken. Omdat we vandaag thuis bleven keek ik even in de garage of er nog iets lag wat ik er voor kon gebruiken en wat iets dikker was. Jazeker, in de garage was weer van alles te vinden. Ik vond een stuk vezelplaat van een dikkere afmeting. Even op maat zagen en mee naar boven. In de keuken verwijderde ik de oude, dunnere plaat inclusief de bekleding. Het was namelijk sowieso de bedoeling om er een ander, kleurrijker kleedje overheen te maken.

Het oude spul kon dus weg. Er was weinig kracht voor nodig om het plaatje van de paal af te breken. Met de accuboormachine vervolgens de vier schroeven eruit gedraaid en de nieuwe plaat er daarna weer op vastgezet. Toen vulde Joke een oude kussensloop met zacht vulmateriaal en tenslotte kon het nieuwe kleurrijke kleedje er overheen. Het geheel rondom vastgezet met nietjes aan de onderzijde en zo heeft de krabpaal weer een tweede leven gekregen. Of is het inmiddels de derde? Het vastzetten met de nietjes gaat overigens perfect met het elektrische nietapparaat, dat ik een keer van mijn vader heb gekregen. Goed gereedschap is het halve werk! Nou dit stukje gereedschap is goud waard op deze momenten! Project renovatie krabpaal afgerond en weer twee blije katten die er op kunnen liggen te slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.