Jikke en Ebba even op veranda

Jikke en Ebba even op veranda

Gistermiddag zat ik even buiten op de veranda. Het was schitterend weer en dan wil je daar ook van genieten. Pantro wou eerst niet eens mee, want die vindt het al snel te warm. Ook te begrijpen, want zijn vacht is én zwart én dik. Toch kwam hij de derde keer dat ik hem riep naar buiten. Wat hij niet wist, is dat de vloer heel fris is en daarmee voor hem best wel prettig. Terwijl ik hem in de gaten had bedacht ik me, dat het wel jammer is, dat Jikke en Ebba nog niet van de buitenlucht kunnen genieten. Ik ben er nog steeds angstig voor, maar ze mogen straks toch de wijde wereld ontdekken. Een kat hoort niet opgesloten te worden en daarmee Jikke en Ebba ook niet. Ik krijg echter meteen buikpijn als ik eraan denk, dat ze straks ook de weg willen en gaan oversteken…
 
De veranda is nog veilig. Daar kunnen ze heus wel gemakkelijk vanaf komen, maar vooral de eerste keren, zullen ze geen poging ondernemen. Ik deed de kamerdeur op, maar de dametjes bleven op de bank liggen. Na ongeveer vijf minuten heb ik ze gehaald. Toen begon het avontuur voor ze. Wat spannend! Voor allemaal… Met de buik bijna over de grond gingen ze erop uit. Ebba, die normaal juist niet zo is, nam dit keer het voortouw. Ze liep de hele veranda over, terwijl Jikke nog bij de deur zat. Het viel een beetje tegen om twee katjes tegelijk in de gaten te houden. De tweede keer, nadat ze een kwartiertje weer binnen waren geweest, bleven ze op de deurmat zitten en keken alleen maar de tuin in. Vanmiddag misschien nog een keertje?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.