Jikke en Ebba blij!

Jikke en Ebba blij!

 
Onze Jikke en Ebba zijn vanochtend heel enthousiast, wanneer het luikje naar hun “slaapkamer” open gaat. Meteen draaien ze om mijn benen en dan kan ik toch niets anders doen dan er even bij gaan zitten. Ze geven mij kopjes en springen op mijn schoot. Jeetje! Die hebben ons zeer zeker gemist! Volgens mij zijn ze anders dan voordat we weggingen. Kan dat in één week gebeuren? Ze blijven de hele tijd in mijn buurt en lijken veel meer aanhankelijk als anders. Ik kan me voorstellen, dat ze de ruimte ook gemist hebben. In de kelder blijven is een redelijke oplossing, maar nou niet bepaald een vier sterren hotel voor ze. Ze nemen het ons echter (denk ik) niet kwalijk, want zelfs Ebba geeft me de hele tijd kopjes! Dat was er de vorige week beslist niet bij. Wanneer er een hand naar haar werd uitgestoken rende ze weg. Nu gaat ze voor je liggen en vindt ze het aaien prettig!

Pantro werd door de dametjes ook al zo heerlijk gegroet. Beide gingen ze naar hem toe, snuffelden even en gaven hem kopjes. Dat doen ze elke ochtend, maar dit keer was het even met meer “gevoel”… Onze trouwe viervoeter lijkt geen nadelige gevolgen te hebben ondervonden van de lange reis. Het vestje met handvat heeft hem perfect door de week geholpen. Hij is vandaag als vanouds. Met uitzondering van het eten. Dat wil meneer ineens niet meer vanuit zijn eigen bakje hebben. Dat moet nu het bakje van Froukje zijn. De rode. Gekke jongen! Waarom is het eten uit dat bakje nu ineens lekkerder? Het zijn dezelfde brokken hoor, Pantro! Sssttt… dat zal ik niet weer zeggen, want nu eet hij ze op en uit zijn eigen bakje niet… Ben benieuwd hoe lang hij dit volhoudt. In ieder geval is het “Zweedse gezin Leugs” weer compleet. Heiko en Joke, Pantro, Jikke en Ebba!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image