Je moet alles geproefd hebben…

Je moet alles geproefd hebben…

DSC03242     DSC03255
Óók koolrabi… Mijn moeder at het wel eens, maar dan trok ik mijn neus in heel veel kreukels en dan kreeg ik een andere groente. Maar toen ik met mijn tante Heiltje naar Aschendorf was en zij er één kocht werd ik toch wel nieuwsgierig. Ze vertelde, dat deze groente naar bloemkool smaakt en dat smaakt goed. Daarom twee gekocht. Tenslotte lustte ik vroeger geen spruitjes en nu wel. Heel graag zelfs. Smaken veranderen. Lust ik nu ook koolrabi? Even nagevraagd hoe het gemaakt wordt, want zelfs dát wist ik niet. Wat ik ook niet wist is, dat deze stengelknol niet ónder, maar bóven de grond groeit. En ze zijn er niet alleen in de lichtgroene kleur, maar ook zelfs in het paars en rood. Je kunt ze zelfs rauw eten. Dan is de smaak als radijs: licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Misschien later, na morgen, eens rauw proberen. Nu eerst de gekookte exemplaren. De groente eerst geschild en toen in stukjes gesneden. Water en een beetje zout en koken maar. Toen het naar mijn idee goed gaar was afgegoten, beetje boter en nootmuskaat erop en “Aan tafel!” Lekker! Dat ga ik vaker koken, maar dan maak ik iets anders voor Heiko, want die vond het niet zó lekker. Krijgt hij rode kool… of zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta