Jan en Dietske uut Assen in Ödarp!

Jan en Dietske uut Assen in Ödarp!

 
Gisteren waren ze aangekomen bij hun vakantiehuisje, in de buurt van Korsberga. Na een rit van ruim twaalf uur. Onze vrienden, Jan en Dietske uut Assen zijn in Zweden! Heel bijzonder voor ze, als je weet, dat ze de laatste tien jaar veel naar Oostenrijk gingen, als ze vakantie hadden. Dit keer gingen ze echter niet naar het zuiden, maar naar het “verre” noorden. Slechts een paar honderd kilometertjes en uurtjes verder. Maar dat hadden ze ervoor over om ons te bezoeken! Dat ze bij ons zouden komen hadden ze voor ons vertrek uit Blijham al gezegd en deze week zijn ze er! Wat geweldig! Välkommen i Sverige, Jan och Dietske! Het huisje waar ze de komende week in verblijven is er eentje, die gebouwd is rond het jaar 1700. Het heeft lage plafonds en kleinere deurtjes. Jan moet dan ook elke keer even bukken, wanneer hij door een deur loopt…
 
Vanochtend rond koffietijd hadden we afgesproken in Ödarp. Nadat je er zo lang naar uit hebt gekeken, staan beide vrienden dan eindelijk weer in het eggie voor je. Heerlijk! De laatste keer dat we elkaar hadden gezien, was inmiddels bijna negen maanden geleden… Te lang geleden… Na een enthousiaste begroeting tussen ons mensen, werd ook Pantro even flink geknuffeld. Die kennen ze immers nog wel. Daarna gingen we aan de koffie met traditionele Zweedse bakelse. Vanochtend had ik gekozen voor morotskaka, worteltjestaart. Daar kregen we positieve reacties op trouwens. Tja… en wat doe je dan, wanneer je elkaar zo lang niet hebt gesproken? Uiteraard: praten! Jan en Heiko onder andere over Jan zijn werk in de uitvaartbranche. Hij doet de laatste verzorging. Omdat Heiko uit die branche komt hadden die twee genoeg om over te praten. Dietske en ik deden niet voor ze onder: ook wij dames hadden héél veel te bepraten!
 
We zijn ´s avonds voor het eten nog even met de auto weggeweest. We wilden ze vanzelfsprekend graag een beetje van de omgeving laten zien. We besloten de weg naar Tranås te nemen, om bij Blekinge van de “grote” weg af te gaan en de smallere weggetjes weer te nemen. Laten we ook nog wild zien! Meerdere reeën en een haas. Als ik me het goed herinner, Dietske zelfs twee! Jan en Dietske kunnen ook enorm van de natuur genieten en dat bleek wel toen we onderweg waren. Daarna was het al rond acht uur en zeker tijd voor een warme maaltijd. De Janssons Frestelse kwam op tafel, samen met Zweedse gehaktballetjes en groente. IJs na. En we bleven praten… Gezellig! Dat bleven we trouwens doen, tot het moment, dat ze rond half twaalf richting hun tijdelijk verblijf gingen. We hebben ontzettend genoten van hun bezoekje. En weet je? Ze komen morgen weer!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image