Jaarwisseling 2017 – 2018

Jaarwisseling 2017 – 2018


Met Kerst hadden we het verwacht en was het er niet. En nu? We stonden vanochtend op en het was (ietsjes) wit. Het had lichtjes gesneeuwd. Ha! Een week te laat eigenlijk. Maar er nu niet treurig om, dat het er alsnog is hoor. Leuk man! Zelfs op de laatste dag van het jaar 2017. Wat gaat een jaar toch snel. Vooral dit jaar is voorbij gevlogen. We sprongen van de ene belevenis naar de andere. Om maar een paar grote te noemen: Bouwteweg verkocht, geëmigreerd naar Zweden, huis gekocht en verhuisd naar Ödarp… Flink verbouwd, een paar keer naar Nederland geweest en nu is het al weer een jaar later.

Voor het eerst in jaren krijgen we geen oliebollen met de jaarwisseling. Als we nog een frituurpan hebben, hebben we hem nog niet gevonden en uit de oven… nee. Dan andere hapjes maken voor vanavond, want we zijn goed gezond en een lekkernij gaat er altijd in. Samen aan de slag. Vanzelfsprekend werd er een metworst uit de diepvries gehaald. Die hoort erbij. Verder kaas, gevulde eitjes voor Heiko, rauwkost, wraps, Zweedse worstjes en zelfgebraden gehaktballetjes. Zou dat genoeg zijn? Zoals altijd zal er wel weer iets overblijven. Ik ben altijd bang, dat er te weinig is… Nog steeds niet geleerd, dat het ook met minder kan…

We zijn vanavond gewoon gezellig met z’n tweetjes thuis. Sorry: met z’n drietjes. Zou ik Pantro toch bijna vergeten! Voor hem is het vieren van Oud en Nieuw hier een verademing. De buren, die wel af en toe vuurwerk afsteken, zijn vanavond naar vrienden en daarmee is een vuurwerk-loze jaarwisseling een feit. Omdat we niet de hele avond naar de televisie willen kijken besluiten we familiespellen tevoorschijn te halen. Het Keezenspel hebben we nagebootst, maar was geen succes met twee personen. Toen toch maar gekozen voor Yahtzee. En hoe sneu ook voor Heiko: ik heb gewonnen! Meerdere keren mocht ik de hoogste score noteren. Zelfs tot twee keer toe twee keer in hetzelfde spelletje! Hierna was het bijna middernacht en kozen we ervoor om toch even de tv nog aan te zetten. We telden gezamenlijk met een Zweedse presentatrice af: “Tio, nio, åtta, sju, sex, fem, fyra, trej, två, ett…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta