Jaaroverzicht Google Maps

Jaaroverzicht Google Maps


Op mijn mobiele telefoon heb ik een app van Google Maps staan. Die draait altijd op de achtergrond mee en houdt precies bij waar ik ben (geweest). Is dat leuk? Ja eigenlijk wel. Word ik zo gecontroleerd? Ja, dat ook! Maar ach, ik heb niets te verbergen en vind het niet erg dat mijn reizen worden bijgehouden. Dus laat ik de app dagelijks op de achtergrond gewoon z´n werk doen. Het leuke is, dat ik elke maand een overzicht krijg van de afgelegde kilometers, lopend met de fiets of met de auto. Ook rapporteert de app welke plaatsen en landen ik heb bezocht. Meestal kijk ik er even heel vluchtig naar en klik ik de mailtjes daarna weg. Deze keer verscheen er opnieuw zo´n mailtje in mijn postvak. Ik klikte die een beetje ongeïnteresseerd open en zag nu heel veel stipjes op een wereldkaartje. Dat trok mijn aandacht. Na een betere bestudering zag ik, dat het nu geen maandoverzicht was, maar een jaaroverzicht van Google Maps. Wat grappig! Ik kon lezen, dat ik in 2019 in 3 verschillende landen was geweest. Nou, dan zullen ze het thuisland wel niet meerekenen. Want behalve in Zweden ben ik in Denemarken geweest, Duitsland en Nederland. Dat zijn er dus vier!

Verder heb ik blijkbaar 97 steden bezocht en ben ik op 285 verschillende plaatsen geweest. Deze twee getallen kan ik niet zo snel controleren, maar het aantal plaatsen lijkt me een beetje weinig over een heel jaar bekeken. Maar goed, Google zal wel gelijk hebben. Waarschijnlijk gaat het om unieke plaatsen en tellen de plaatsen waar je vaker dan één keer komt, niet meer mee. Het overzicht gaat verder met mijn activiteiten in 2019. Ik heb 36 km gelopen (dat is niet veel, maar misschien had ik niet altijd mijn mobiele telefoon meegenomen), 10 km gefietst (tóch nog?) en 22.966 km gereden. Op het laatste blad van de mail lees ik dat Google Maps nog een andere berekening heeft gemaakt, want daar lees ik dat ik in 2019 in totaal 23.485 kilometers heb gereisd. Waar die extra 500 km vandaan komen weet ik niet, maar ik zal Google niet tegenspreken. Met dat aantal kilometers heb ik 59% van de omtrek van de aarde volbracht. Tja, als ik dus constant naar het oosten was gereden had ik Finland gezien, Rusland, Siberië en nu ongeveer ergens in Alaska gezeten? Nou, ik ben blij dat ik gewoon thuis zit! Die wereldreizen zijn niks voor mij. Zweden is nog groot genoeg om te ontdekken. Voorlopig zijn we daar nog lang niet uitgekeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.