In achtergrondkoor op singeltje

In achtergrondkoor op singeltje

.facebook_1455987664047
Ja, dat we het hadden over “singeltjes” is al heel wat jaartjes geleden. We hebben nu de cd’s. Veel betere kwaliteit. Maar even terug naar het “singeltje”. Vroeger (ik denk vanaf mijn 18e) was ik tien jaar lang secretaris en penningmeester van “Schans-Pop 2000” in Siddeburen. We organiseerden één keer per jaar, in de feestweek van het dorp, activiteiten. In een grote feesttent. In het begin contracteerden we Normaal en dat bleek een goeie zet. Ze zijn uiteindelijk ieder jaar geweest. Volgens mij slechts één keer niet, toen Bennie Jolink een ongeluk had gehad. Tot het vorig jaar zijn ze geweest. Toen gaven ze in Siddeburen zelfs hun laatste concert. Het evenement werd groter en groter. We hadden optredens van bijvoorbeeld Corrie Konings (!), maar ook “The Fortunes”. De aantallen bezoekers werden ook groter en daarmee eveneens de tent. Daar speelde de groep “Plat” (ook uit Siddeburen) op in, met een “singeltje” “Noar feesstent tou”. En ja: wij van het bestuur mochten op de achtergrond meezingen! Wat een “eer”. En wat gezellig. Voor de eerste keer in mijn leven dook ik een studio in, om het plaatje op te nemen. Spannend. Het moest wel een paar keer over, want iemand zong niet helemaal zuiver. Wie het was weet ik niet meer… En hoe het liedje ging weet ik ook niet meer. Maar we hadden enorm veel lol en ik sta in ieder geval op een “singeltje”. Dat kan lang niet iedereen zeggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta