Ik wil een staart!

Ik wil een staart!


Zo´n paardenstaart als hierboven hoef ik niet, maar zo eentje als op de onderste foto: een koeienstaart! Vanmiddag werd ik bijna gék van alle vliegen, die om me heen vlogen. Niet alleen vlogen, maar ook op mijn armen en benen zaten te kriebelen, in mijn haar gingen zitten en zelfs op mijn hoofd! Zó ontzettend irritant en ze bleven maar komen. Op dat moment, had ik gewild dat ik een staart had! Een koeienstaart! Dat zal die vliegen wel een lesje geleerd hebben. Trouwens wist je, dat de staarthouding bij runderen veel kan zeggen over hoe de dieren zich voelen? Zo is een koe tevreden en ontspannen, wanneer de staart losjes omlaag hangt. Dit is overigens de normale staarthouding. Een vrolijke of speelse koe draagt haar staart met een buiging of knik erin. Is de koe echt door het dolle, dan springt zij rond met een staart die ver van het lichaam afstaat. Van horizontaal naar achteren, tot als een vlaggenstok naar boven. En als een koe bang is, klemt zij (net als een hond) haar staart tussen de achterpoten. Hetzelfde doen zij als ze ziek is. Als een koe haar staart juist een stukje van het lichaam af houdt moet je oppassen. Dan is ze boos. Waarschijnlijk ook gék gemaakt door vliegen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image