ID-kaart aangevraagd

ID-kaart aangevraagd

DSC06089      DSCN3634
Vanochtend naar het gemeentehuis van Gemeente Bellingwedde, in Wedde. Ik mag dan wel al een nieuwe pasfoto hebben, maar er moet ook nog een nieuwe identiteitsbewijs komen. Gelukkig hoefde ik niet lang bij de balie van burgerzaken te wachten. Even mijn huidige kaart tevoorschijn halen en de pasfoto overhandigen en de ambtenaar deed de rest. Uiteraard wel in “hun” tempo. Gelukkig werd, na een strenge controle, de pasfoto goedgekeurd en moest ik nog even een handtekening op een formulier zetten. Deze wordt straks gebruikt op de nieuwe kaart. Het lastige was, dat het binnen een bepaalde kader moest en ik heb nou eenmaal de gewoonte om een flinke “slinger” aan mijn handtekening te geven. Maar een beetje rustig aan gedaan en het lukte. Toen was het geregeld. Dacht ik. Of ik nog even wou betalen. Oh ja. En vanzelfsprekend was het document al wéér duurder geworden. Dit keer moest ik maar liefst €.50,50 betalen. Samen met de pasfoto’s, je moet immers per vier afnemen, kost het al ruim zestig euro. Maar ja… we mogen dan straks wel de grens weer over en dat is toch óók wel weer leuk! Laten we dan maar zeggen “Voor wat, hoort wat!” De volgende week zou hij klaar moeten liggen. Met enige twijfel van mevrouw de ambtenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta