Hunebed in Ödarp gemaakt

Hunebed in Ödarp gemaakt


Terwijl Joke in huis druk doende is met onder andere de website en het laatste beetje was van de vakantie, ga ik in de tuin. De zon schijnt geregeld en het lijkt heel aardig buiten. Er is helaas wel een koude stevige wind, maar ach, als je bezig bent met graafwerk heb je het snel warm genoeg. Ik ga verder met het vlak maken en opruimen van de plek waar de caravan als gastenverblijf zal komen te staan. De kuilen maak ik vlak met de zandbulten. Ondertussen creëer ik een kleine hunebed. Bijna bij elke schep die ik in de grond steek, stoot ik op een kei. De berg stenen groeit dan ook gestaag. Het is best zwaar werk en de rug heeft veel te verduren. Regelmatig leun ik even op de schop of doe ik even iets anders om de rug te ontlasten. Ik denk dan aan Joke die continue pijn in de rug heeft, maar geen baat heeft bij het leunen op een schop. Bij mij is het tijdelijk, bij Joke permanent aanwezig. Shit voor haar! Aan het einde van de middag ben ik tevreden met de gecreëerde ruimte. Langs het beekje heb ik nog een houtwal opgeworpen, zodat daar dieren in kunnen gaan nestelen. De houtwal is gemaakt van de takken en ander tuinafval die ik op de caravanplek tegenkwam en tevens gevormd met de takken die vooraan bij de weg lagen. Eind vorig jaar hadden we twee hele grote coniferen omgezaagd en die takken lagen voor in onze tuin, langs de weg. Tijdelijk uiteraard en die tijdelijkheid werd nu beëindigd. Mede door die grote takken is het een leuke hoge houtwal geworden. Nu moet het eigenlijk even gaan regenen, zodat de door mij gladgestreken grond even goed gaat zetten. Dan kan ik zien of er nog kuilen ontstaan. Gelukkig komt regen niet op bestelling en blijft het mooi weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta