Huishoudelijke taken volbracht!

Huishoudelijke taken volbracht!


Wees maar niet ongerust. Ik ga je echt niet vervelen, door te vertellen wat er aan huishoudelijke taken gedaan zijn. Echt niet. Toch wil ik je een verhaaltje vertellen, die daar álles mee te maken heeft. Mijn moeder had kennis aan een man, die haar zo nu en dan met het tuinieren hielp. Mijn moeder had destijds én haar eigen tuin én die van mijn oma. Oma haar siertuin stelde weinig voor, qua grootte, maar haar moestuin loog er niet om. De man in kwestie leverde af en toe een paar jonge plantjes en ander pootgoed, want hij had een kas. Of hij hielp haar even met het onkruid wieden. Vaak gaf mijn moeder hem iets te eten en dan meestal van de ouderwetse kost. Niet dat hij zelf geen eten had, maar zijn vrouw kookte niet, niet lekker of nauwelijks genoeg. Zo had de vrouw in kwestie hem ook eens stamppot komkommer gemaakt. Ze was, en nu druk ik me heel voorzichtig uit, niet echt vriendelijk. Noch tegen haar man, noch tegen derden. Ze lette ook op alles wat haar man deed. Iets weggeven mocht beslist niet! Mijn moeder mocht dan ook zeker niet tegen haar zeggen, dat ze bijvoorbeeld een paar pootaardappels had gekregen… Als haar man thuiskwam, vroeg ze altijd waar hij was geweest en wat hij had gedaan. Het werken wat hij deed stelde in haar ogen totaal niets voor, terwijl hij altijd bezig was en zorgde voor heerlijke aardappels en groente. Nee, háár huishoudelijke taken: dát was nog eens hard en veel werken! Zo had ze die dag het suikerpotje alweer gevuld en was daarna maar even op de bank gaan liggen. Ze had daarmee haar huishoudelijke taken voor die dag wel weer gehad!
Nu tik ik Heiko heel demonstratief op de schouders, wanneer ik het suikerpotje heb gevuld en vertel hem daarbij, dat ík mijn huishoudelijke taken voor vandaag weer heb volbracht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image