Houten planken gekocht…

Houten planken gekocht…


Nadat de eerste radiatorkast door Joke was goedgekeurd 🙂 kon ik verder met de overige 9 stuks. Maar niet voordat ik extra materiaal had gehaald. De restanten hout van een eerdere klus zijn verwerkt in de 1e radiatorkast, dus moest ik naar de bouwmarkt in Tranås voor nieuwe houten planken. Grapje! Uiteraard zijn planken van hout, maar zo zeggen wij dat wel eens onderling. Eigenlijk net zoiets als het groene gras en de witte sneeuw. Heb je wel eens rood gras gezien of blauwe sneeuw? Ik niet… Met de aanhanger achter de Volvo reed ik naar de bouwmarkt, in dit geval Byggmax. Die zit ongeveer sinds een jaar in Tranås en die heeft kwalitatief goede bouwmaterialen en is niet te duur. Eerder “moesten” we naar bouwmarkt Optimera, omdat er geen andere bouwmarkt in Tranås was. Optimera had een monopolypositie. Maar nu gelukkig niet meer. Byggmax is een geduchte concurrent.

Met auto en aanhanger reed ik op het terrein van de bouwmarkt door de poort die automatisch het kenteken van de auto leest. Na de slagboom heb je eerst alle soorten en maten geïmpregneerd tuinhout en even verderop rijd je met de auto langs de andere stellingen met timmerhout. In allerlei maten qua dikte en breedte en lengte. Ik wist wat ik wilde hebben en vond dat redelijk vooraan in de grote stelling. Ik gooide 20 stuks (houten) planken van 3,60 meter lengte, 145 mm breed en 20 mm dik op de aanhanger. Een aardig gewicht. De planken bond ik vast met twee sjorbanden en vervolgens reed ik naar de uitgang. Daar parkeerde ik de auto voor de slagboom en meldde mij binnen. Een dame van Byggmax liep meteen naar buiten met een handterminal en noteerde digitaal wat ik op de aanhanger had liggen. Binnen in de winkel kocht ik nog twee doosjes á 200 schroeven, om tenslotte alles af te rekenen. Tijdens het afrekenen wordt het kenteken doorgegeven aan de exit slagboom en zodoende kon ik het terrein ook weer verlaten. De slagboom herkende het kenteken toen ik er voor stond en ging automatisch open. Eenmaal thuis legde ik de planken in de garage. Dat is geregeld! Ik kan weer verder met de serie productie van radiatorkasten. Maar nu eerst een broodje en een kop thee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image