Geen widgets gevonden in de zijbalk


Vandaag gaf de kalender aan, dat het de 27e februari was. En dat betekende dat Joke jarig is. Om precies te zijn was het vandaag 56 jaar geleden, dat ze werd geboren in Groningen. Volgens haar moeder lag er toen sneeuw! In dat opzicht herhaalt de natuur zich, want vandaag lag er wederom sneeuw op Jokes verjaardag. Vanmorgen was ze al vroeg uit bed. Ze kon niet langer liggen van de pijn en stapte reeds om 06:30 uur het bed uit. Ik hoorde haar wel, maar deed net alsof ik nog sliep. Haar standaard ochtendritueel is namelijk om na het toilet- en badkamerbezoek, beneden in de keuken een kopje koffie te maken en dan meteen naar buiten, om wakker te worden met die koffie en een sigaret. Die laatste vermindert haar pijn en is in dat opzicht erg belangrijk. Zodra ik de buitendeur naar de veranda hoorde, spoedde ik mij ook uit bed. Gisteren was ik namelijk nog eventjes naar Tranås gereden, om een mooi boeket met snijbloemen op te halen bij mijn baas. Die had ik vorige week al bij hem besteld, speciaal voor Jokes verjaardag. Dat boeket had ik gisteren in de kelder gezet en vandaag in de keuken op tafel. Tevens had ik een aantal kleinere cadeautjes gekocht en gisteren ingepakt en ook dat legde ik op de keukentafel.

Tenslotte had ik bedacht, dat het geheel een beetje extra feestelijk gemaakt moest worden middels slingers en ballonnen. Je wordt tenslotte maar één keer 56 jaar en als je dat dan met zoveel pijn moet beleven is een beetje extra´s wel op z´n plaats. Gelukkig kregen we gisteren de brief met de concrete datum en het concrete tijdstip voor de galblaasoperatie: woensdag 4 maart om 07:00 uur in het ziekenhuis te Eksjö. Dan wordt de galblaas verwijdert en de dwarsliggende galsteen in de galwegen. Hopelijk is Joke dan snel van die pijnen verlost en kan het normale leven weer doorgang vinden voor haar. Ik hoop, nee, wij hopen het van harte. Het heeft nu echt lang genoeg geduurd. Maar verder met haar verjaardag: de hele dag door kwamen er op Jokes mobiel berichtjes met felicitaties binnen. Via Whatsapp, mail, Messenger en Facebook waren er velen die haar verjaardag niet ongemerkt voorbij lieten gaan. En de hele week kwamen er al verjaardagskaartjes binnen! Dat doet een mens goed en Joke momenteel in het bijzonder.
  
We zitten hier natuurlijk toch een beetje afgelegen en in ieder geval ver van familie en vrienden in Nederland. Bezoek hoef je vanuit die hoek niet te verwachten. Wel van vrienden in de omgeving en buren, maar dat kon niet vanwege de gezondheid… Gelukkig belden een aantal bekenden én natuurlijk familieleden uit Nederland. Ook een collega van Joke, die ook op de zaterdag bij Erikshjälpen werkt als vrijwilligster, belde haar. Die belde met Joke om te informeren naar haar pijnen én om haar te feliciteren met haar verjaardag. Ze belde echter daarna ook met mij. Ze vroeg mij namelijk, om een boeket te regelen voor Joke. Lief toch? Net als vriendin Tineke uit Nederland trouwens, die mij ook vroeg om een boeket voor Joke te regelen. Dat gaan we dan morgen regelen, want vandaag bleef ik lekker thuis. Samen haar verjaardag vieren en beleven. Gezellig. Helaas geen gebak voor haar, maar dat maken we volgende week wel goed. Dan gaan we ook alsnog even met z´n tweetjes naar de pizzeria in Aneby voor een overheerlijke kippenvleesschotel. Ons favoriete gerecht op dat adresje. Dat houden we voor nu even tegoed. Van harte gefeliciteerd met jouw 56ste verjaardag, lieve Joke! Voor jouw nieuwe levensjaar veel gezondheid toegewenst!

6 gedachten over “Hiep hiep hoera, Joke is jarig”
 1. Joke ik lees op jullie blog dat je (het is inmiddels gisteren) jarig was. Gerrit en ik wensen je een heel goed en gezond nieuw levensjaar toe! De operatie komt nu snel en we hopen met jullie dat je er goed van opknapt en de pijn eindelijk achter de rug is. Wanneer je straks wat bent hersteld komen we snel eens even langs! Groet Gerrit en Johanna

 2. Oh, Joke, ik heb me een dag vergist in je verjaardag! Dacht echt gelezen te hebben dat je de 28e jarig was, net als mijn dochter.
  Nu lees ik dat je gisteren jarig was.
  Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag van gisteren.
  Mooie bloemen heb je gekregen van Heiko, wel verdiend ook. En kleine (?? Grote pakjes……) kadootjes erbij. Zo gezellig en fijn dit te krijgen.
  En dan de operatie. Eindelijk kan je gaan aftellen. Nog ff doorbijten.
  Ik ga je persoonlijk ook nog een verjaardagsmail sturen.
  Wens jullie beiden alle goeds en geniet nog even van de sneeuw.
  Hier hebben we nog geen wit kleed gezien…..

  1. Heel erg bedankt, Wilma! Echt genoten! Jullie vandaag gefeliciteerd!
   Ben de uren aan het aftellen, bij wijze van spreken. Het zou voor mij ook morgen woensdag mogen zijn!
   Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.