Het begon bij rabarber…

Het begon bij rabarber…

20160701_075006a      20160701_082216a
Het weer was nou niet om over naar huis te schrijven. Waarom zou ik ook? Ik was immers alleen thuis… En over het weer wordt al zoveel geschreven. Als je het weer er nou mee zou kunnen veranderen deed ik het meteen. Het zonnetje bleef wéér weg en af en toe miezerde het een beetje. Van die druppen zou ik niet heel nat worden en daarom begon ik al heel vroeg met het plukken van rabarber. Er stonden al weer hele grote bladen, wat veelal aangeeft, dat de stelen weer voldoende waren gegroeid om te kunnen worden geoogst. Inderdaad. Wat een opbrengst. Nog meer dan de eerste keer en dat was nog niet eens zó lang geleden. Van mijn schoonvader had ik gehoord, dat het verstandig is, om het afgesneden blad om de bestaande planten te leggen, als voeding voor ze. Dus dat heb ik maar gedaan. Het lijkt vreemd, maar het is in ieder geval voor een goed doel en dan mag het er vreemd uitzien. Na het plukken kwam aan de eind van de middag het snijden en koken van de rabarber. Samen met (vanille-) suiker en dit keer “peren-rood” voor de kleur. Maar liefst dertien bakjes konden in de diepvries gezet worden. We zijn door dit (grote) aantal trouwens mooi door onze bakjes heen: we moeten weer aan het verzamelen. Of aan het eten…
20160701_094201a      20160701_201215a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta