Geen widgets gevonden in de zijbalk

Heiko’s werk

Mijn loopbaan begon na het afronden van de hts, studierichting Bedrijfskunde, met een baan als Bouwkundig Opzichter. Eerst werkte ik bij de Architecten Werkgroep Beilefeld, Grit, Gunnink, Schijf in Groningen (later Team4 Architecten).

Mijn eerste bouwproject was voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) te Veendam. Na dit project vond ik mijn nieuwe baan bij hen, bij de afdeling Automatisering als operator op de Unisys mainframe computers. Helaas bleek na 1,5 jaar dat er geen doorstromingsmogelijkheden waren. Daarom koos ik voor een baan bij het Regionaal Ziekenfonds Groningen (RZG). Begonnen als operator, daarna databasebeheerder geweest en vervolgens sectiechef van de sectie Productie, alle functies binnen de afdeling automatisering. Toen als (account-)manager aangesteld voor het eerste regiokantoor te Veendam. Later ook nog Stadskanaal en Winschoten erbij gekregen. Na een reorganisatie zag ik het vervolg in een nieuwe functie als teamleider frontoffice. Dat werkte helaas niet voor mij. Solliciteren!

In augustus 1996 ging ik aan het werk als directeur van Univé in Onstwedde (7 personeelsleden). 5 Jaar later: een fusie met Univé Scheemda. Daar werd ik wederom directeur (samen 21 personeelsleden). Opnieuw 5 jaar later: een fusie met Univé Gasselternijveen (samen 50 personeelsleden). Tweekoppige directie. Na een juridische herstructurering werden wij de Raad van Bestuur. Diverse makelaardijen werden aangekocht: ruim 100 personeelsleden. Toeval? 5 Jaar later (!): de volgende fusie. Met Univé Stad en Land te Apeldoorn (300 personeelsleden). Helaas beviel mij behalve het reizen, ook de functie niet. Het gaf mij geen voldoening. In september 2011 stopte ik derhalve, na 15 jaar, op eigen verzoek bij Univé.

Na die lange periode Univé ben ik begin 2012 als zelfstandig interimmanager/ organisatieadviseur gestart. Het begin van een loopbaan als ZZP´er. Ik richtte me op de MKB-markt, omdat ik ervan overtuigd was (en ben) dat ik voor die groep het meeste kan betekenen. Bij de KvK was ik bekend onder de naam: Heiko Leugs Organisatieadvies. Per november 2012 kwam er vanuit een relatie ineens een aanbod: 1 dag per week als docent werken bij het Noorderpoortcollege (Campus) in Winschoten. Vakken Algemene Economie en Rekenen. In 2013 kwam er nog een school bij: het Eemsdollard College te Appingedam. Ook daar 8 lesuren. Heel erg leuk naast het ZZP werk!

Ondanks alle activiteiten en het plezier dat ik erin had, toch gaan solliciteren op een leuke vacature die voorbijkwam. En dat resulteerde erin, dat ik per 1 februari 2014 als Manager Uitvaartzorg aan het werk ging bij Monuta. Daar werd ik commercieel en financieel verantwoordelijk voor de uitvaarten in de regio Groningen (cluster Groningen). Eveneens werd ik Manager van crematorium Wâldhôf in Drachten. Er ging een hele bijzondere (uitvaart-) wereld voor me open. Warm, empathisch, nauwkeurig werken, zeer correcte omgangsvormen, veel protocollen én… Veel humor. Schitterend! 

Per 5 mei 2017, de dag van ons vertrek naar Zweden, ben ik gestopt bij Monuta (eigen keuze, maar toch helaas) en is een periode van sabbatical ingegaan. In Zweden werk ik momenteel drie dagen in de week voor een hoveniersbedrijf. Heerlijk werken in de buitenlucht!