“Heiko, kun je een paar heggen knippen?”

“Heiko, kun je een paar heggen knippen?”


De dag dat onze gasten weer vertrokken naar Nederland kon ik aan het werk via 55+. Bij een bedrijf in Ekenässjö vlakbij Vetlanda mocht 55+ de tuin onderhouden. Er waren een aantal lange heggen die gesnoeid moesten worden en er was heel veel onkruid te wieden. Mijn specialiteit zeg maar… Dus toen Leif me daarover belde én ik wist dat onze gasten donderdag heel vroeg ik de ochtend zouden vertrekken zei ik meteen “Ja”. Omdat we toch vroeg wakker waren kon ik ook op tijd vertrekken en was ik een uur later om 08:00 uur bij het bedrijf. Daar was ik de hele dag zoet met de vele lange heggen. Eerst grofweg snoeien om een beetje het overzicht terug te krijgen. Er zaten zulke grote uitschieters op de heggen dat men in de kantoren daarachter niet meer door de ramen naar buiten konden kijken! Daar was minstens een jaar niets aan gedaan. Daarna de meeste afval even aan de kant en op een bult harken, om vervolgens een tweede keer over en langs de heg te gaan met de heggenschaar voor het juiste eindresultaat. Er leek geen einde aan te komen, maar dat kwam er uiteindelijk toch wel.

Tegen 15:00 uur was ik klaar en kon ik het op bultjes geharkte snoeiafval in de aanhanger gooien. De aanhanger kwam helemaal tot aan het afdekzeil, dat 1,5 meter hoger dan de laadvloer zit, vol. Dat snoeiafval kon vervolgens naar de “Återvinningscentral” (het GFT afvalverwerkingspunt) in Vetlanda gebracht worden. Helaas was ik daar om 16:20 uur en was het “Stängt”(gesloten). Dagelijks geopend van 08:00 tot 16:00 uur. De volle aanhanger heb ik zodoende geparkeerd in de garage bij het kantoor van 55+ in Vetlanda en daarna ging ik naar huis. Moe in de armen van de zware motorheggenschaar, die naar verloop van uren steeds zwaarder lijkt te worden. Bepaalde armspieren zijn dus weer een keer goed getraind. Een uur later was ik thuis en sprong ik meteen onder de douche. Het was zeer warm vandaag en dan kun je flink transpireren. Uiteraard had ik voldoende drinken mee in de vorm van gekoeld water. Na het douchen had Joke het eten klaar en konden we samen aan tafel. Na gedane arbeid is het goed eten en vervolgens goed rusten.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta