Heiko bezoekt familie en vrienden

Heiko bezoekt familie en vrienden

 
Vanochtend vroeg kreeg ik al een WhatsApp berichtje. Twee, van beide heren een. Sietse had een foto van Heiko genomen en wenste mij goedemorgen uit Heiko´s naam en andersom. Grapjassen! Volgens mij hebben die twee het ontzettend goed naar hun zin. Sietse had een lekker afbakbroodje voor Heiko klaar toen hij van bed kwam. Is dat niet geweldig? Na het ontbijt ging Sietse aan het werk en is Heiko al vroeg op pad gegaan om de nodige boodschappen bij elkaar te zoeken. Zo ging hij bijvoorbeeld bij Jumbo aan (onder andere voor vruchtenhagel), naar de Action (een paar knutselspulletjes) en naar de slijterij (geen idee wat hij dáár moest)… Rond de klok van elf stond hij bij de voordeur van zijn ouders! Dat was uiteraard een fantastisch moment. Voor alle drie! Meteen werd er koffie gemaakt en werd het gebak van Zweden geproefd. Goedgekeurd!

Men begon meteen gezellig over van alles en nog wat te praten. Zelfs tijdens het eten koken waren ze nog aan het babbelen. Heiko kreeg op zijn verzoek de overheerlijke zelfgemaakte gehaktballen en stamppot appels. Hij stuurde er een paar foto´s van en ook daarvan liep het water me in de mond (vanochtend ook van het zalmbroodje). Een paar uurtjes later ging Heiko verder. Morgen zien ze elkaar weer. Heiko had een paar kratten met antieke spulletjes achter in de auto gezet, waar Jan en Sia wel belang bij hebben. Toen hij daar kwam werd hij meteen enthousiast begroet. Niet alleen door Jan en Sia zélf, maar ook door hun beide honden. De jongste is al behóórlijk gegroeid en is nauwelijks meer puppy te noemen. Het weer was zó mooi, dat ze buiten konden zitten. Sia was vrij vandaag en dat was uiteraard leuk. Zo kon Heiko met beide vrienden bijpraten. En dat deden ze, daar heb ik alle vertrouwen in.

Rond vijf uur is Heiko naar Onstwedde gegaan: naar Gert en Elise en de kleinkinderen. Met wederom een super enthousiast ontvangst. Niet in de laatste plaats door Merle en Daan. Heiko heeft daar lekker meegegeten. Niet warm, want hij had immers al stamppot gehad. Wel een paar lekkere broodjes met… hagelslag! Lang niet gehad! Na het eten heeft opa zijn kleinkinderen voorgelezen, ja echt waar! Ik kan me niet herinneren, dat hij dat ooit eerder heeft gedaan. Helemaal toppie! Behalve Jelte, had hij hun volledige aandacht. Hoe lief was dat! Toen de kindertjes slapen gingen konden de volwassen bijpraten. En het was gezellig! Na de koffie en frisdrank was het echter weer tijd om te gaan. Vrijdag zijn ze, op Jelte na, ook bij de bruiloft, maar dan zal er niet zoveel tijd zijn om “rustig” te praten. Dit was daar een perfecte avond. Maar die was nog niet voorbij: samen met Sietse heeft Heiko ook nog weer een paar uurtjes gebabbeld! Die zijn kaken zullen wel moe zijn… Desalniettemin heeft hij een super dag gehad!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image