Heggen-klus Vetlanda

Heggen-klus Vetlanda


Vandaag mocht ik weer een werkdagje hebben voor 55+ in Vetlanda. Ik was er over gebeld door Martina, de assistente van Leif. Het zou gaan om 5 (!) heggen die geknipt moesten worden. Oké, geen probleem. We spraken af dat ik om 08:30 uur in Vetlanda op kantoor zou zijn. Dat is een uur rijden, dus moest ik om 07:30 uur weg. Bij de eerste klant ging het om een hoge heg van ongeveer 50 meter lang. Twee zijkanten en de bovenkant. Gelukkig ben ik ook redelijk lang en kon ik het nét redden zonder trapje. Wel veel rekken en strekken met de zware motorheggenschaar, maar da’s goed voor de spieren. Een uur later was die klus klaar. De bewoner was tevreden en ging zelf alles bij elkaar harken en vegen. Mooi! Op naar de buurman, want daar wachtte heg twee. Dat bleken meerdere heggen te zijn, maar gelukkig niet zo hoog. Helaas ging de motorheggenschaar kapot en moest ik der even tussenuit om een andere te halen. Die haalde ik bij een verhuurbedrijf. Ik wist waar die zat, maar ik was er nog nooit geweest. Ik stelde me voor als medewerker van FemtioFemPlus en kreeg zomaar een heggenschaar mee. Wát een vertrouwen zeg! Geen naam, geen formulier, gaan handtekening, niks.

Terug bij de klant kon ik het klusje moeiteloos afmaken. Na het snoeien alles bij elkaar harken en in grote zakken doen en die bij de auto neerzetten. Hij zou het zelf afvoeren. Toen ik me afmeldde vroeg hij of ik brood bij me had. Het was ondertussen 12:20 uur. Dat had ik, maar desondanks bood hij me een broodje met drinken aan. Gezien het feit dat er nog drie heggen op de planning stonden ben ik maar snel doorgegaan naar de derde heg. Daar aangekomen stel ik me voor als medewerker van 55+. Zegt de man des huizes: “Ha, ha! Ik ben 75 plus”. Een goedgemutste man dus. Met de elektrische heggenschaar van de man moest de heg rondom de voortuin geknipt worden. Dat ging niet zo snel en niet zo gemakkelijk als met onze motorheggenschaar. De elektrische heeft minder kracht en deze was ook nog een stomp. Maar toch, bijna 1,5 uur later was ook deze klus geklaard. Op naar de vierde heg. Even zoeken via Google Maps en weer aan de slag. Een hoge en wederom lange heg moest ingekort worden. De elektrische (!) heggenschaar lag al klaar, net als de ladder, de container, de hark en de 220 volt verlengkabel. Ook dit klusje kostte bijna 1,5 uur. Ondertussen was het half vier en was er nog één opdracht te vervullen. Helaas trof ik die mensen niet thuis en dan begin ik ook niet zomaar ergens te snoeien. Stel je voor dat ze een andere heg of struik bedoelen. Het was weer een enerverende dag in Vetlanda en het is en blijft leuk en zeer dankbaar werk. En dankbaar is ook onze Pantro die blij is dat ik weer thuis ben. Overigens dit keer bleef hij rustig liggen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta