Héél bijzonder vogeltje…

Héél bijzonder vogeltje…


Jeetje! Wat jammer dat Heiko er nu niet is en dit moet missen! Wat is er aan de hand? Wanneer ik aan de koffie zit, zit ik graag in de keuken aan de hoge tafel. Niet uit nieuwsgierigheid, maar meer uit positieve belangstelling (!) kijk ik dan graag naar buiten. Je weet immers nooit of er nog iets gebeurt wat je niet zou mogen missen. En wat ben ik blij met mijn positieve instelling, want ik zag iets moois! Een prachtig vogeltje zat in het voederhokje. Nee, normaal voer ik de vogels beslist niet meer, want er is nu meer dan genoeg in de natuur te vinden. Ik vond echter nog twee mezenbollen en die heb ik opgehangen. Het volgend seizoen zijn ze niet meer lekker. Het bijzonder mooi vogeltje vond dat ook en nam het er goed van. Daarom kon ik ook in alle rust foto´s nemen. Ik moest uiteraard later opzoeken wat voor een zeldzaam exemplaar wij in het voederhokje hadden gehad. Ach… ik ben soms wellicht een beetje té enthousiast… Het bijzonder vogeltje was niet zo bijzonder. Al snel had ik gevonden wat voor soort het was en het blijkt een goudvink te zijn. Niet het mannetje met zijn rode borst, maar het vrouwtje met haar oranje borst… Maar ze is en blijft wel héél mooi! Dus!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image