Handen in je zakken: wat zegt dat?

Handen in je zakken: wat zegt dat?


Soms sta ik met iemand te praten en dan valt het me zelf op, dat ik mijn handen in de broekzakken heb. Als ik dan naga wat ik bij dat gesprek voelde, was het in dat specifiek geval, dat ik niet écht geïnteresseerd was. Maar was dat eigenlijk ook zo? Uiteindelijk komt het heel veel voor, dat mensen hun handen in hun zakken steken. Het blijkt, dat je het ook doet, omdat je dan bijvoorbeeld comfortabeler voelt. Wat voor indruk geeft het echt? Moet ik ermee ophouden? Niet iedereen ziet het hetzelfde, het kan dus op verschillende manieren overkomen op anderen, wanneer je je handen in je zakken hebt. Mensen zullen voornamelijk denken, dat je niet zo zelfverzekerd bent. Niet meteen dat je niet geïnteresseerd bent. Het is ook nog afhankelijk van je postuur, want dan kan het zelfs het tegenovergestelde uitstralen, waardoor mensen weer kunnen denken dat je arrogant bent… Je handen in je zakken steken heeft niet enkel met je persoonlijkheid te maken. Een logische reden om ‘s winters je handen in je zakken te doen is vanzelfsprekend om je handen warm te houden. Ook kunnen mensen ontevreden zijn met hun nagels en ze zo verbergen. In je persoonlijke leven hoeft het niet uit te maken of je je handen in je zakken doet. Op de werkvloer kan het wel verstandig zijn om dit niet te doen, omdat collega’s en vooral leidinggevenden de verkeerde indruk van je kunnen krijgen. Als je niet weet wat je met je handen moet doen, kan het helpen om een voorwerp zoals een pen vast te houden. En ik? Steek de handen gewoon in de zakken, want een echte verklaring of uitleg zit daar beslist niet achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image