Groentetuin op de schop

Groentetuin op de schop

 
Toen de elandkop eenmaal veilig was opgegraven kon ik gisteren verder gaan met het omspitten van de grond voor de groentetuin. Daar doe je immers gedurende te tijd dat hij leeg is, helemaal niets aan. Nu was er onkruid in gaan zitten en niet zo´n beetje ook. Het meeste kon ik er met de hand uit trekken. De meer lastige exemplaren heb ik er met de schep uit gestoken. Daarna óp de schop! Tijdens het omspitten kwam ik nog een avondmaaltje tegen. Een stuk of drie aardappels die, heel onverwacht na zo’n winter, nog heel stevig waren. Én ook nog drie worteltjes: vanavond stamppot wortels! Oh ja. Plus twee dikke keien. Mijn eerste reactie was om die keien uit te graven, maar des te verder ik ging graven, des te meer raakte ik ervan overtuigd, dat dat wat ik zag slechts het topje van de “ijsberg” was. Verder naar onderen zat volgens mij een hele rots. Bij de beide “keien”! Zodoende staakte ik het uitgraven en heb ik de gaten maar weer dichtgegooid. De groentetuin is nu helemaal omgespit en klaar voor het gebruik. De zakjes met zaden hebben we al in huis, maar laten we daar nog even liggen. Voor morgen wordt er veel regen verwacht en dat is niet goed voor de zaadjes. Wellicht dat we ze maandag of dinsdag kunnen zaaien. De volgende week ook nog even pootaardappelen kopen en dan kan het spul groeien.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image