Groen en… géél?!?

Groen en… géél?!?


Afgelopen vrijdag keek ik weer eens uit het keukenraam en zag dat ook het gras groener werd. Én langer. Het zal vast geen week meer duren, voordat ik het gras voor de eerste keer in 2019 kan gaan maaien. Het groeit hard nu. Wat wil je ook met die heerlijke temperaturen van de maand april en het beetje neerslag van de laatste dagen. Een perfecte combinatie van weersomstandigheden, waaronder het gras zich graag ontwikkeld. Alleen niet slechts het gras, want toen ik zaterdagochtend door hetzelfde raam naar buiten keek, zag ik ineens allemaal paardenbloemen. Volgens mij stonden die er de dag eerder nog niet. Die grote knalgele bloemen vallen namelijk wel op! Reden voor mij om na de middag, toen de temperatuur weer een beetje hoger was dan ’s ochtends, in actie te komen. Ik houd namelijk niet van paardenbloemen in het gazon. Met een speciaal hulpmiddeltje trok ik de paardenbloemen uit de grond. Helaas niet met de hele wortel, maar hopelijk blijven ze wel een tijdje weg, omdat ik de bloem én blaadjes én het bovenste deel van de wortel verwijderde. Er zijn ook wel middeltjes voor te krijgen, echter deze manier vind ik vele malen leuker. Op handen en voeten over het gras en overal waar ik de bekende paardenbloemblaadjes zag heb ik ze er uitgestoken.

Nou ja overal… Ik bedoel in het strookje gras, dat aan weerszijden van de oprit ligt. Niet het gehele grasveld achter het huis hoor. Dat is gekkenwerk. Alhoewel, als het straks echt zomer is en we hebben een buitentemperatuur van 25 graden… Wie weet ga ik dan ook daar aan de slag op deze manier. Dan ben je én zinvol bezig én aan het zonnebaden tegelijk. Toen ik klaar was met beide grasstroken had ik de kruiwagen vol met paardenbloemen. Niet alleen die met bloemen, ook die met de knoppen van de bloemen. Want je kunt er op wachten, dat die de dag erna uitkomen. Over een weekje weet ik of ik alles heb gehad denk ik. Ach, leuk tijdverdrijf. We hebben overigens ook een “tijdverdrijf” voor de insecten opgehangen: een insectenhotel. Twee. Eentje hangt aan de “slangenboom”, midden op de oprit en de tweede hangt in de bloemgieter-boom. Een kleurrijk geheel. Het zal wel niet lang meer duren, totdat de bloemen in bloei staan en die onze tuin kleurrijk maken.
 

2 gedachten over “Groen en… géél?!?

    1. Nou, dat zit zo: we hadden een paar gieters meegenomen uit NL en toen bleken hier ook nog een paar te liggen. Wat doe je er dan mee? Ze konden de boom in 🙂 Lekker vrolijk, vooral tijdens herfst en winter. Als alle blaadjes straks aan de bomen zitten zullen we ze niet meer zo goed zien. Moeten we ze maar verhuizen naar een andere boom…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image