Graskantjes weer strak

Graskantjes weer strak

 
In de afgelopen week heb ik voor het eerst de zitmaaier weer uit de container gereden, om vervolgens een paar rondjes te gaan rijden over het gras. Niet dat het gras nu heel erg hoog stond, maar hier en daar stond enthousiast gegroeid gras en bloeide er enig onkruid. Toen ik aan de voorzijde van het huis met de zitmaaier langs de lange heg reed, zag ik dat het gras vanuit het grasveld zo´n beetje onder de heg doorgegroeid was. Daar kon ik niet bij te maaien. Vorig jaar had ik het daar al een keertje schoongemaakt, maar ondertussen stond het alweer helemaal vol met gras en onkruid. Het ziet er niet uit! Dat willen we netjes hebben. Zodoende ben ik daar vanmiddag begonnen met het afsteken van de graskanten. Omdat ik een rechte lijn wilde moest het hier en daar iets breder worden dan dat de lijn van de heg vereiste. Oftewel, de heg staat niet helemaal in een rechte lijn. Met een spade stak ik het gras af, gooide het direct in de kruiwagen en de inhoud van de kruiwagens leegde ik rond onze vijvertje in de achtertuin. Meteen na de winter, toen al het smeltwater van de ijs en de sneeuw via ons vijvertje liep, stroomde die behoorlijk over. Nu heb ik op die overstroomplek de wal een beetje opgehoogd. En zo vulde ik het ene gat met het andere gat. Maar wel functioneel. Het resultaat na een paar uurtjes was, dat ons uitzicht vanuit het kamerraam richting de scheidingslijn gras-heg er weer perfect uitziet. Er is weer een duidelijke scheiding tussen grasveldje en heg. Het ziet er weer netjes en verzorgd uit. Op een ander moment zal ik de wegzijde aanpakken op eenzelfde manier.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image