Glas weer heerlijk helder!

Glas weer heerlijk helder!

 
Een aantal huishoudelijke taken zijn nou niet meteen mijn favoriete bezigheden. Strijken bijvoorbeeld. Oh oh wat kan ik daar toch van schudden. Om niet tegen stapels strijkgoed te moeten aankijken én er nog meer tegenop te zien om te beginnen strijk ik meteen nadat het wasgoed droog is. Dan is het vaak nog te overzien en duurt het hooguit een uurtje. Als ik eenmaal bezig ben gaat het wel lekker trouwens. Toch altijd weer fijn als kleren en thee- en zakdoeken netjes in de kasten komen. Een ander klusje waar ik niet om zit te springen is het schoonmaken van de ramen. Dat is overigens niet in een uurtje bekeken. Tenminste als ik alles in één keer wil doen zoals vandaag.
 
Ik beschouwde het als een straf voor het zo lang wachten met het daadwerkelijk lappen van de ramen. Met de nieuwe ramen die we in april hebben gekregen is het schoonmaken van ze boven wel stukken verbeterd moet ik zeggen. Zo kunnen de ramen volledig worden gekanteld en is het eenvoudig ze ook van buiten te doen. Even de roedes er voorzichtig afhalen en je hebt een groot stuk glas wat in één keer schoon te maken is. De vervelendste is beneden in de kamer. Die aan de voorkant. Er moet een trap of ladder aan te pas komen die minimaal drie keer verplaatst wordt. De roedes links en recht los maken, dan links en rechts het raam schoonmaken, om tenslotte de roedes links en rechts weer vastgezet te zetten. Desalniettemin ben ik heel blij dat de ramen allemaal weer schoon zijn. We kunnen weer uitkijken zonder dat er hier en daar vlekjes te vinden zijn. Misschien toch eens vaker doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image