Gezelligheid duurt voort!

Gezelligheid duurt voort!

 
Wat hadden Jan, Dietske en Heiko mazzel met het weer. Tijdens hun wandeling in Skurugata was het droog en scheen het zonnetje er af en toe bij. Dat, samen met de inspanningen van het klimmen en dalen in de kloof, leverde zelfs warme momentjes op. Onderweg naar huis begon het donkerder te worden en vlakbij Ödarp ging het al regenen. Dat deerde ons geen van allen, toen we weer gezellig in de kamer aan de koffie zaten. Het gebak ging erin als koek, want de inspanningen vragen wel energie van de mensch. Jan en Heiko gingen in de kelder aan het darten, terwijl Dietske en ik gingen… praten! Ik ben heel veel wijzer geworden over onder andere haar werk en werkzaamheden. Helemaal top! Precies op het moment, dat we de heren wilden halen, omdat het tijd was om weg te gaan, kwam Jan vrolijk en Heiko “minder vrolijk” boven. We zagen meteen wat de eindstand was geworden: Jan had gewonnen.
 
We stapten in de auto, want we hadden gezamenlijk besloten naar de pizzeria in Aneby te gaan. Nou zijn daar meerdere, maar van een paar weten we niet hoe goed ze zijn en daarom toch maar naar de bekende. We werden getrakteerd door onze gasten. Het eten was inderdaad wederom super! De beide heren genoten van een pizza en patat met kebab, terwijl wij dames hadden gekozen voor een kipsalade. Heiko maakte een opmerking over de kleurstelling van ons eten en vond, dat het zijne er een beetje kleurloos uitzag. Er miste iets van groente: iets groens. Binnen een tel had Jan hem er een blaadje sla op gelegd! Alles klopte nu. Maar door het zien van die actie, kwam bij Dietske haar creatieve geest los: ze sneed een schijfje komkommer middendoor en legde die op Heiko´s pizza. Alsook een stukje paprika. Met de dop van zijn Cola maakte Heiko het gezichtje af!
 
Nadat we onze buikjes goed hadden gevuld gingen we terug naar huis. Via de toeristische route vanzelf. En ja hoor: we zagen weer reetjes en hazen dit keer. Waren het er geen acht reetjes? Los daarvan lieten we Jan en Dietske weer een klein stukje van dit groot land zien. In Ödarp werden we trouw opgewacht door onze viervoeters, die op dat moment ook iets lekkers kregen. Nee, dit keer wij niet. Geen gebak of koek bij de koffie. Het was goed zo. Nadat we de tweede kop op hadden stapten onze vrienden in de auto om naar hun vakantiehuisje te gaan. Morgen zouden ze een rustdag inplannen, om vervolgens vanaf maandag weer dingen te gaan ontdekken. Heiko moet de komende week aan het werk en daarmee kunnen we overdag niets afspreken. Wel voor woensdagavond! Deze twee dagen met Jan en Dietske waren fantastisch en hebben we genoten van hun gezelschap. Tot woensdag en heel veel plezier tijdens de komende dagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image