Geven en nemen

Geven en nemen

   
Voor mijn werk kom ik nu bijna dagelijks wel 1 of 2 keer op het gft-afvalverwerkingsstation van Tranås. We zijn namelijk veel aan het snoeien. Mensen, die jarenlang hun struiken gewoon hebben laten groeien, groeien en groeien bellen mijn baas en zoeken hulp. Seringenbomen vinden het erg leuk, dat ze vrijuit mogen groeien. Evenals de jasmijnstruik. Geef ze de tijd en je hebt binnen de kortste keren een oerwoud in je tuin. Bij de klant waar we gisteren en vandaag waren was het grasveld aan beide kanten van hun perceel minstens twee meter smaller geworden. Het gras eronder was uiteraard dood. Hoog tijd om mijn baas te bellen, die ons dan inzet om weer orde en netheid te creëren. Met de motorheggenschaar baanden we ons eerst een weg naar de stammen van de struiken, door de ver overhangende takken te verwijderen. Vervolgens zaagden we de dikste stammen uit de bundel van véle stammen. Tenslotte topten we de struiken. En toen we achteromkeken, zagen we een enorme stapel snoeihout liggen. Bij de klant van vandaag hebben we 5 grote aanhangers vol naar het gft-afvalverwerkingsstation gebracht. Terwijl mijn collega verdergaat met snoeien, rij ik even heen en weer naar de plaats waar we alle takken en blad gratis weg kunnen brengen

De laatste weken kijk ik ook altijd even bij de afdeling “dikke bomen”. Er is namelijk een plaats, waar je dunne takjes, gras en blad kunt storten en daarnaast een plaats waar de dikkere takken en bomen gestort moeten worden. Als daar iets bijligt wat ik nog weer als brandhout in onze houtkachel kan stoken, neem ik dat (vanzelfsprekend) mee. En wat is het geval? De laatste dagen ligt er steevast een stapeltje berkenhout. Aan de diameter van de stammen te zien was het een grote berkenboom, die minimaal een jaar geleden is omgezaagd en in mootjes is gezaagd. Verder is men niet gekomen en nu brengt iemand die dikke moten berkenhout naar de stort. Die laat ik niet liggen! Het grappige is, dat het steeds een kofferbak vol is. Blijkbaar is er iemand met dezelfde kofferbakafmetingen als de Volvo, die daar elke dag een vrachtje hout brengt. En ik pak het daar elke dag weer weg en leg het bij ons achter het huis. Zodra ik tijd heb ga ik dat kloven en onderdak leggen, zodat het een beetje kan nadrogen. Zodoende doe ik dus aan “Geven en Nemen” op het gft-afvalverwerkingsstation. Mijn collega weet het inmiddels al precies. Als ik terugkom van de stort met een lege aanhanger kijkt hij even door het achterruitje van de auto en begint dan te glimlachen: “Lag er weer wat?” Yep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.