Gevalletje “klieder klusje”

Gevalletje “klieder klusje”

     
En als je eenmaal met water bezig bent… Ik was dat geklieder nog niet zat en daarmee zocht ik naar iets om met het water te kunnen blijven spelen. Dat zoeken hoefde ik niet lang te doen. Niet ver van de achterdeur was nog iets waarop ik mij kon uitleven: de plavuizen van de zitkuil. Maar dan zou ik aan water alléén niet genoeg hebben. Ook geen probleem, want ik had uit “voorzorg” extra bleekwater meegenomen. Door de vogels en de tijd van het jaar, waardoor er veel aanslag wordt gevormd, waren de plavuizen wel heel erg smerig. Eerst alles maar eens schoongeveegd en toen bleek ook hoe vast alles zat. Daarom niet verdund, maar het bleekwater rechtstreeks uit de flacon meteen erop gegoten. Een paar minuten later was al heel duidelijk te zien, wáár ik precies had gespoten. Toen met de veger alles goed ingewreven. Van links naar rechts en van voor naar achter. Én weer terug. Vervolgens met niet al te veel water het bleek zoveel mogelijk weggeveegd, zodat er geen strepen achterblijven. Zag er redelijk goed uit, maar mij niet goed genoeg. Vooral zand bleef te zien. Vooral dáár waar met de veger was aangezet. Met een oude handdoek daarom maar alles zoveel mogelijk schoongemaakt, met het gewenste resultaat. Tjonge! Dacht ik dat het niet weer schoon zou worden… Hoe mis kun je zijn!
     

2 gedachten over “Gevalletje “klieder klusje”

  1. Hoi daar, wat weer een drukte op de Bouwteweg zeg. Maar blijft leuk om te lezen hoe jullie/jij de dag doorkomt. Al is het voor de lezer soms echt een dagtaak om alles lezen…….ik maak er graag tijd voor vrij. Zag ik Pantro voorbij komen en toen moest ik gelijk denken, hebben ze zijn zwemvest al terug gevonden ?? Het zal toch wel? Over niet al te lange tijd gaan jullie weer richting noorden en omdat ik niet weet of we elkaar voor die tijd nog zien, zal ik jullie nu alvast een prettige vakantie in Zweden toe wensen. Groetjes Froukje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta