Gemis en stilte…

Gemis en stilte…


Het is heel erg stil in huis. Geen Pantro meer, die ons altijd volgde. Waar we ook heen gingen, wat we ook deden. Hij was elke dag bij ons en volgde ons graag. Of we nu twee of twintig keer van de kamer naar de keuken gingen: hij ging mee. Hij ging mee naar buiten, waar we nog eens met de bal speelden. Of hij duwde zijn kop onder onze oksel, wanneer we aan het onkruid wieden waren. In huis lag hij je vaak in de weg en moesten we altijd over hem heen stappen. Hij was er! Als we het eten gingen voorbereiden of aan het koken waren. Want hij kreeg altijd wel iets. Hij was er! Als we ´s ochtends beneden kwamen werden we door hem begroet. Als Heiko thuiskwam van het werk werd hij enthousiast ontvangen door Pantro. Hij was er! Altijd! Plotseling is het allemaal voorbij…

Pantro kwam in november 2008 bij ons, twee weekjes voordat hij drie zou worden. We kregen een hele lieve hond. Hij werd vriendjes met de toenmalige katjes, Mieka en Doezel en vond het aan de Bouwteweg in Blijham fantastisch. Ook hier in Zweden merkten we, dat hij van de wandelingen kon genieten. En de sneeuw! Wat had hij dan een plezier! Aan al die momenten hebben we gelukkig hele mooie herinneringen. Maar we missen hem heel erg. Dat hij je zo lief kon aankijken, dat hij lekker geknuffeld wilde worden, zijn enthousiasme… Hij was onze lieve, trouwe vriend, lid van het gezin, die bijna 11 jaar bij ons is geweest. Uit ons leven, echter nooit uit ons hart!
Pantro           17.12.2005 – 24.09.2019

2 gedachten over “Gemis en stilte…

 1. Mooie herinneringen, gelukkig!
  Ook mooie leeftijd.
  Maar het einde komt dan toch weer onverwacht. Geloof graag dat jullie moeten wennen aan de stilte, zo onwerkelijk nu.
  Gelukkig nog 2 kleine dames, waar jullie aandacht van krijgen.
  Sterkte…..

  1. Heel veel en hele dierbare momenten hebben we samen beleefd, Wilma. Het wennen zal nog wel enige tijd duren. Inderdaad vragen Jikke en Ebba nu meer aandacht. Gelukkig maar… Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.