Gele waterval?

Gele waterval?


Het heeft vannacht weer lekker gevroren: minus 13. Al weer vijf graden warmer dan gisternacht. Gaan we richting de lente? Gisteren was het overdag rond het vriespunt of eigenlijk nét een beetje meer er boven dan er onder. De sneeuw lijkt met die temperaturen toch langzaamaan iets te slenken. Ook de weg van en naar Aneby die ik elke dag rijd wordt weer een weg en is niet langer volledig wit. Hij is nog wel verraderlijk glad, want daar waar de sneeuw nog niet weg is ligt ook vaak nog een behoorlijke laag ijs.

IJs was ook wat ik nog zag bij Stalpet, bij de prachtige watervallen. Je zou zeggen dat het één waterval is, maar er zijn twee stromingen. En die waren ook vandaag wederom fantastisch om naar te kijken. Elke dag lijken ze anders ze zijn. Vooral nu in de winter. Het water stroomt hier en daar weer. Tussen alle sneeuw en ijs door. Nu het voorzichtig een beetje dooit kun je pas goed zien hoeveel ijs er totaal heeft gezeten en nog zit. Een gigantische massa. De foto hierboven is van de rechter waterval.

Terwijl de foto hierboven van de linker waterval is. Ik was vanochtend al vroeg van huis gegaan. Vanwege het weer wilde ik niet verrast worden door de gladheid van de wegen en daardoor te laat op de cursus verschijnen. Dat was in mijn voordeel, want nu kon ik nog even rustig naar de bovenkant van de watervallen lopen om ook daar een foto te maken. En hoewel het vies lijkt door dat geel – bruin water is het ook een voordeel. Nu krijg je immers een schitterend beeld. Ik blijf van dit stukje natuur genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta