Gele kwikstaart gespot!

Gele kwikstaart gespot!

DSC08482      DSC08481
De gele kwikstaart is een vogelsoort met een groot verspreidingsgebied. Gele kwikstaarten hebben een voorkeur voor open landbouwgebieden met een dichte vegetatie van veertig tot vijfenzestig centimeter hoogte. Het zijn insecteneters. ‘Gele kwikken’ wippen de staart regelmatig met felle schokkende bewegingen op en neer: het typische ‘kwikken’ van de staart. De gele kwikstaart komt in een groot deel van Europa voor. De soort ontbreekt op IJsland, in Schotland en in Ierland, maar verder strekt het verspreidingsgebied zich uit van West-Europa tot aan Kamchatka, van de Beringstraat en tot in Alaska. De noordgrens van het verspreidingsgebied, de arctische toendra’s, liggen ongeveer op de tien graden Celsius. Broeden doen ze op vochtige weilanden, moerassen, aan oevers van meren en andere waterrijke gebieden. Gele kwikstaarten zoeken hun voedsel voornamelijk in voedselrijke weilanden op de kleigronden. Dan is dit exemplaar behoorlijk in de war, want we zitten écht niet op kleigrond. Maar dat deert ons niet hoor: hij is hier van harte welkom. Meer dan welkom!
DSC08480

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta