Froukjes recept geprobeerd!

Froukjes recept geprobeerd!

 
Gisteren had ik op de terugweg nog bij een supermarkt een aantal bananen gekocht. Het zou een dezer dagen moeten gebeuren: het bananenbrood maken naar het recept van Froukje! Toen we daar in augustus mochten logeren, kregen we een plak van dit brood en dat smaakte ons wel heel erg goed. Daarom kregen we het recept mee, zodat we het hier zouden kunnen maken. En dat was gistermiddag. In het brood kwamen maar liefst zes bananen en zes eieren. Hoezo machtig? Wat Heiko niet mocht weten, was dat er ook havermout in kwam. Daar moet hij namelijk helemaal niets van weten.
   
Je mocht, naast het basisrecept, zelf nog iets extra´s toevoegen. Bijvoorbeeld vruchtjes, chocolade, koekjes: wat je maar wilde. Omdat Heiko daar wél van kan genieten, nam ik witte chocolade en rozijntjes ter aanvulling. Alle bananen geprakt, de eieren, meel, havermout, kaneel en bakpoeder met elkaar vermengd en in een cakeblik gedaan. Alleen zat die bijna tot aan de rand vol, waarbij ik mijn twijfels kreeg. Twijfels over het rijzen van het brood. Wellicht zou alles over de randen gaan. Daarom toch nog maar een tweede erbij gepakt en het deeg verdeeld. Na ongeveer vijfendertig minuutjes was het brood gaar. En nog voordat we aan tafel gingen, had Heiko al twee plakjes op! Het kwam er eigenlijk op neer, dat hij meer zin had in bananenbrood, dan in warm eten! Ondanks havermout…
 

4 gedachten over “Froukjes recept geprobeerd!

 1. Tja, geen havermout willen eten, maar toch was het reuze lekker hè Heiko?
  Ik heb een man die geen kip e.d. “lust”.
  Nou, inmiddels heeft hij al verschillende keren kip gegeten en het smaakte hem lekker. Laatst nog in Duitsland. Gordon blue….. Ook deze.
  Maar….. je moet hem dan wel mooi verpakken, de kip dus.
  Vreemd?? Herkenbaar??

 2. He Joke,
  Ik heb dat recept ook maar gekregen hoor.
  Je broden zien er goed uit zeg…..en als Heiko 2 plakken heeft genomen dan is de smaak ook perfect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.