Foto lagere school

Foto lagere school

.facebook_1456942308272
Hoe ik er aan kom? Dat weet ik niet eens meer. Maar ik vond deze foto onlangs op de computer. Het gebouw is de lagere school, waar ik járen geleden naar toe ging. De verbinding (rechts van het brede gebouw) was er toen nog niet. Wel het gebouwtje rechts, dat was de kleuterschool. Helemaal rechts was klas 1. 2 En 3 zat in de tweede van rechts, 4 in het midden, 6 in de tweede van links en 5 helemaal links. Waarom die laatste twee niet op volgorde lagen? Geen idee. Achter het grote gebouw was (in mijn herinnering) alleen maar een speelplein, niet de klassen die er nu bij staan. Het is dus veel veranderd in de jaren. Ik denk zesenveertig jaar geleden. Toen eerste klas. Echt mooie herinneringen heb ik niet aan de lagere school. In die tijd was ik heel stevig, altijd serieus, verlegen en daarmee een geschikte kandidaat om gepest te worden. Het is goed met me afgelopen hoor, geen traumatische gevolgen van ondervonden. Op dat moment verre van leuk, maar nooit het idee gehad “wraak” te willen. Sterker nog: ik kan met iedereen (nog steeds) goed opschieten. Best wel grappig om een dergelijke foto weer onder ogen te krijgen. Tegelijkertijd wel confronterend: zesenveertig jaar geleden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta