Flink opgeschoten in douche

Flink opgeschoten in douche

 
Helaas kon ik na het vertrek van de loodgieters (de “rormontör” — reurrrr monteurrr…. ha ha blijft een mooi woord) niet meteen weer aan de slag. Donderdag en gisteren weer naar de SFI cursus en ’s middags diverse zaken afhandelen, waaronder naar Vetlanda voor de belastingen. Maar vandaag kon ik weer aan het werk. En heb ik grote vorderingen gemaakt. Als eerste heb ik de laminaatvloer er ingemaakt. Even een dun laagje vilt eronder en daarna plastic er overheen, met een opstaand randje, om de zaak waterdicht te maken. En daaroverheen het laminaat. In Zweden zijn ze “als de dood” voor waterschade, dus leek me dat plastic wel een goed idee. Als het laminaat nu krom gaat staan weet ik dat er ergens lekkage is.
 
Nadat het laminaat er in zat kon ik de wc-pot plaatsen en aansluiten. Dacht ik… Helaas blijkt het achtergelaten flexibele buisje dat tussen het kraantje en het waterreservoir moet, te kort te zijn. Niet veel te kort, maar toch. Desalniettemin kon de wc-pot wel geplaatst en vastgezet worden. Bril er op en een emmertje water er ingedaan om het stankslot in werking te zetten. Mooi. Maandag even een langer flexibel buisje halen en dan is dat ook af. Daarna ging ik verder de wasbak. Gelukkig had Joke het wasbakkastje al in elkaar gezet en kon ik die zo plaatsen. Even aan de wand vastschroeven en daarna de wasbak erop leggen. Afvoer aangesloten en de kraan. Beide buisjes warm en koud verlengd, met een flexibel buisje aan de kraan gekoppeld en testen. Yes! Het werkt en het is waterdicht. Vervolgens het bovenkastje opgehangen en de verlichting daar aan vast gemaakt. Uiteraard ook maar even aangesloten. Ook weer klaar. De lamp verlicht de gehele badkamer en de tevens aangesloten afzuiging werkt ook. Top.
 
Dan is de douchebak aan de beurt. De afvoer die de loodgieters onder de vloer hadden gemaakt en die via een bocht erboven uitstak even iets korter gezaagd. Toen de afvoer van de douchebak er ingedrukt en de stelpootjes op de juiste lengte gedraaid. De bak moet natuurlijk wel goed stevig staan én het water moet de goeie kant oplopen straks. Als laatste voor vandaag de kast met de mandjes geplaatst en enkele accessoires. Toen was het ondertussen 18:30 uur en vond ik het wel oké om te stoppen. Morgen is er weer een dag. Dan maar eens kijken of ik de douchecabine kan opbouwen. Zeer tevreden over het resultaat trek ik de deur achter mij dicht. Maar die blijft niet lang dicht. Joke begint meteen met het inruimen van de kastjes, zodat we vanavond onze tanden in de nieuwe badkamer kunnen poetsen.
 

3 gedachten over “Flink opgeschoten in douche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta