Financieel overzicht weer bij!

Financieel overzicht weer bij!


De laatste tijd heb ik niet veel gedaan aan het bijhouden van de financiën. En dat zint me van geen meter! Ik ben nog van “de oude garde” en wil heel graag weten waaraan ik (we) het geld uitgeven. Daarom was ik de laatste dagen tussentijds bezig met het bijwerken van alle mutaties. Vanaf augustus… Met het emigreren is er een nieuwe rekening bijgekomen. Die van de Zweedse Handelsbanken. Ook daar is een lijst aan te maken in Excel, die ik dan weer kan opsplitsen. Bijvoorbeeld in de uitgaven voor boodschappen, voor de verbouwing, voor verzekeringen, voor auto, noem het maar op. Dit keer zat er behoorlijk veel werk in. Normaal is het een fluitje van een cent, maar dit keer was het een “uitdaging”. Daar kwam bij, dat de lijst van de Handelsbanken er weer anders uitziet dan die van de Nederlandse bank. Die houden we namelijk nog gewoon aan. Een paar incasso’s lopen daar nog en voor de rest gaat het bijna allemaal van de Zweedse rekening. Na paar “zweet-momentjes” om verschillen eruit te halen, ben ik weer helemaal bij. Ik weet weer precies wat er financieel gebeurd is. Overigens ben ik er nu van overtuigd, dat het verwerken van de mutaties anders moet. Mijn lijst werkt prima en is duidelijk, maar te omslachtig. Binnenkort op zoek naar een meer eenvoudige manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta