Filter wasmachine ook schoon

Filter wasmachine ook schoon


“Goh…”, zegt Joke. “Onze droger heeft een filter, die af en toe schoongemaakt moet worden. Dat geldt ook voor onze wasmachine. Moet die ook eens gecontroleerd worden?” Tja geen gek idee. Ik zal meteen gaan kijken. De deksel aan de voorzijde maak ik open en zie ik daar een sticker zitten. Op die sticker staat een plaatje afgebeeld van een filter, dat er blijkbaar uit kan en onder de kraan afgespoeld moet worden. Het advies is om dat maandelijks te doen. Ehhh, hoe lang hebben we deze wasmachine al? Die hebben we gekocht in Blijham, dus is die zeker al vier jaar oud. Al die tijd is het filter nog nooit schoongemaakt. Oei! Dan zou die wel eens heel vol kunnen zitten met… stof of zoiets. Aan de onderkant aan de voorzijde van de wasmachine zit een klepje. Als ik de open trek kan ik er een aftapslangetje uittrekken. Meteen komt er water uitlopen. Ook nog donker water, waarschijnlijk nog van de keer, dat Joke een paar dingetjes heeft geverfd. Dat water vang ik snel op met een dweil. Als het water stopt te stromen kan ik verder op onderzoek uitgaan.

Ik zie dat het slangetje in een rond omhulsel zit en dat die met schroefdraad in de wasmachine is gedraaid. Ik probeer het filter los te draaien, maar dat gaat erg moeilijk. Met veel kracht lukt het, maar na een paar draaiingen blijft dat ding toch vastzitten. Meer kracht? Meer geweld? Nee. “Als het niet makkelijk gaat, klopt er iets niet” zegt mijn vader altijd. Dan maar een beetje schudden, draaien, drukken en trekken. En ja, er komt een beetje meer ruimte. Het lukt om het filter er uit te krijgen en wat zie ik dan? Ik had verwacht dat die helemaal dicht zou zitten, maar dat is niet het geval. Het filter is nagenoeg schoon. Maar er vallen me wel twee roestige spijkers tegemoet. Ai, heb ik die een keer in mijn werkbroek laten zitten misschien? Ze hebben de wasbeurt overleeft en ik zou ze misschien zelfs nog weer kunnen hergebruiken, maar ik heb ze toch maar in de prullenbak gedaan. Ik maak alles schoon en droog en daarmee is het klusje geklaard. Het filter van de wasmachine is weer schoon! Over 4 jaar maar weer eens kijken?

2 gedachten over “Filter wasmachine ook schoon

  1. Stonk deze filter ook zo? De mijne ziet zwart maar ruikt ook verschrikkelijk. Heb nu wel net een was gedraaid met azijn op 95 graden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image