Fietsklok of klokfiets?

Fietsklok of klokfiets?


De grote stationsklok, die wij in Blijham tussen de keuken en de kamer hadden hangen, kunnen we hier in het huis in Ödarp (nog) nergens kwijt. Die klok ligt voorlopig in opslag, totdat we er alsnog een plekje voor gevonden hebben. Maar tóch willen we wel kunnen zien hoe laat of het is. Sinds vele jaren draag ik geen horloge meer. Ik kon immers ten alle tijden op mijn laptop zien hoe laat het was. Of als ik onderweg was in m’n auto, werd de tijd aangegeven op het dashboard. En wilde ik de tijd weten buiten de auto of buiten kantoortijd, dan kon ik altijd even op m’n mobieltje kijken. In de huiskamer wil ik niet telkens op m’n mobieltje kijken: er moest ondanks alles toch maar een klok komen. Die vonden we heel toevallig bij de Action in Oude Pekela, toen we daar in december vorig jaar (!) waren. Wij vonden het beide meteen een hele toepasselijke klok voor geëmigreerde Nederlanders. Deze klok is namelijk ingebouwd in één van de wielen van een fiets. Grappig toch? Wij Nederlanders staan in het buitenland immers bekend als fietsliefhebbers. De klok, fiets heeft inmiddels een plekje gekregen in de kamer. Vanaf nu kan ik op m’n fiets kijken hoe laat het is. Handig hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta