“Femtio Fem Plus”

“Femtio Fem Plus”

 

Via een kennis werd ik gewezen op het bestaan van een speciaal uitzendbureau voor “55+-ers”. En ik werd nieuwsgierig. Toch even verder kijken. Op hun website zag ik, dat ze zich met name richten op de “gezonde, gepensioneerde oudere”. “Mensen die veel vrije tijd hebben, zich goed sterk voelen en best zin hebben om af en toe iets te doen op uitzendbasis.” Mensen zoals ik dus. Ik besloot me daarbij aan te melden. Gisteren stonden we voor het kantoor in Vetlanda, maar waren ze helaas gesloten. Twee dames die er aan het schoonmaken waren, gaven me wel een formulier mee. Er was enorme vraag naar personeel. Ik moest het morgen zeker weer proberen. “Wel eerst even vooraf bellen, hoor!” was hun advies. Vandaag daadwerkelijk gebeld en een afspraak gemaakt om 15:00 uur. Leuk gesprek gehad met een rustige man die het concept voor mij in goed begrijpelijk Zweeds uitlegde. M’n aanmelding werd geaccepteerd en nu was het wachten op klusjes. Het betrof met name tuinwerk, zoals grasmaaien en heggen knippen, onkruid wieden, boompje omzagen, struikje snoeien, enzovoort. Geweldig toch! Dat is m’n hobby immers. En daar staat dan ook nog een kleine vergoeding tegenover. Afwachten wanneer hij voor de eerste keer zou bellen. Nou, dat was al snel. Via een SMS vroeg hij of ik aanstaande maandag een “tuintje kon doen”. Ehhh… nee. Dan hebben we onder anderen een afspraak bij de garage in Tingsryd. Heel jammer, maar dinsdag en de rest van de week kan ik wel! Helaas moest is deze klus aan mij voorbij laten gaan. Nu is het een kwestie van wachten op de volgende melding. Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta