Even schrikken en slikken!

Even schrikken en slikken!

imagesg0cjxcx8
Sinds drie weken heb ik een rode vlek op mijn linker been. Eerst was hij zo groot als mijn handpalm. Een paar dagen later zo groot als een volle hand. En iets roder. Verder geen klachten: niet pijnlijk en geen jeuk. Toen hebben we de plek wel even gemarkeerd, door met een pen de buitenste randen aan te geven. Een week later was hij weer groter geworden, maar minder rood. Dit duurt lang genoeg. Daar komt bij, dat de plek soms voelt alsof hij brandt. Dat is niet normaal en daarom gistermiddag naar de huisarts geweest. Toen ze ernaar had gekeken, zei ze me (binnen een paar minuten): “U heeft Ziekte van Lyme!” Ze vertelde me, dat ze meteen met een penicillinekuur wou beginnen en ik moest mijn bloed laten prikken. Ze wist heel zeker, dat dit Lyme was, maar ze wou toch die bloedtest. Ik ben meteen in de auto gestapt en naar het ziekenhuis in Winschoten gereden. Na bijna een uur, was ik weer bij de huisarts, om de voorgeschreven medicatie op te halen. Eigenlijk realiseerde ik me op de terugweg naar huis pas, wat er die laatste twee uur was gebeurd en wat me was verteld. Toen schrok ik alsnog wel even en moest ik echt even een paar keer slikken. Niet dat ik nu ziek ben. Eigenlijk is er geen reden om aan te nemen, dat ik de Ziekte van Lyme heb. Maar dat werd gistermiddag toch wel enigszins ontkracht: spier- en gewrichtspijn heb ik al jaren – kon komen van Lyme; slaapstoornissen en wakker worden, kletsnat van het zweet komt van de overgang – kon komen van Lyme; hoofdpijn krijg je omdat je het druk hebt – kon komen van Lyme; problemen met concentratie komt van de pijn – kon komen van Lyme… En toen kwam dus ook de twijfel… Donderdagmiddag kan ik bellen met de assistente of de uitslag van het bloedonderzoek er is. Wellicht nog even met de huisarts praten, want ik was volledig overrompeld en heb nu dan ook best wel een aantal vragen. Ik ga niet te veel op Google kijken, want daar werd ik na het lezen van een aantal artikelen al heel onzeker en werd het me al snel duidelijk, dat dit niet zomaar een ziekte is. In ieder geval kan de penicilline zijn werk alvast doen. Het komt vast snel weer goed! Dat hoop ik in ieder geval…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta