Even iets anders: vlaggenmast!

Even iets anders: vlaggenmast!


“Een loslopende hond vangt altijd wat” is een gezegde in Nederland. In dit geval gaat het weer op. Een paar dagen geleden liep ik namelijk met Pantro weer even een kort stukje, want de oude baas (Pantro wel te verstaan) kan niet meer zo snel en zo ver lopen. Voor de verandering ging ik eens van het rechte pad af en liep ik het veld op. Daar waar de jonge kerstbomen langzaam groeien en proberen over het onkruid uit te kijken. Het is het veld, waar een paar jaar geleden alle bomen zijn gerooid en nu de jonge aangeplante stekken langzaam opkomen. Toen ik daar door het onherbergzame terrein liep zag ik een mooie lange en rechte paal liggen. Een omgezaagde dennenboom die is blijven liggen, nadat de machine alles had omgezaagd. Dat stammetje moet er al enige jaren hebben gelegen. Voorzichtig tilde ik de stam aan een kant op, om te voelen hoe zwaar die was. Als er namelijk geen gewicht meer in zat was het een verrotte boomstam en kon ik er niets mee.

Maar de boomstam was zwaar. Oftewel: goedgekeurd. Hij was te zwaar om te tillen en zodoende pakte ik de stam bij het dunste eind op en sleepte die naar huis. Dat ging prima. Zaterdag ben ik begonnen met het verwijderen van de kleine stompjes, waar de zijtakken hadden gezeten. Daarna pakte ik de schuurmachine en schuurde ik de paal helemaal glad. In eerste instantie wilde ik er een slagboom van maken, die de ingang vanaf de weg naar ons grasveld, aan de rechterkant van ons huis zou kunnen afsluiten. Dat leek me leuk om daar een mooie lange boom voor te gebruiken. De stam die ik nu gevonden had was 8 meter lang. Alleen terwijl ik daarmee bezig was, kwam een andere functie voor deze mooie rechte en slanke stam naar boven. Joke wilde altijd al wel een mooie, grote vlaggenmast in de tuin hebben, met daaraan de Zweedse vlag. Laat nou deze ranke stam daar eigenlijk helemaal perfect voor zijn! Binnenkort zal ik de mast een paar keer goed in de verf zetten en daarna zien we verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image