Éven een bijsluitertje lezen…

Éven een bijsluitertje lezen…


Met nieuwe medicijnen komt eveneens een nieuwe bijsluiter. Om te weten te komen wanneer en hoe je ze moet innemen is het altijd verstandig om die bijsluiter even te lezen. Dit keer was het een enorm exemplaar! Niet alleen de lengte was meer dan anders. De lettertjes waren ook nog eens kleiner dan anders. Jemig! Daar mocht ik wel twee uur voor uittrekken. Want niet alleen was het veel, het was eveneens in het Zweeds (uiteraard). Nadat ik het eerste gedeelte had doorgenomen, wist ik eigenlijk niet veel meer dan voordat ik aan het lezen was begonnen. Ja, nu zou ik de Latijnse benaming en samenstelling moeten hebben onthouden, echter dat was te moeilijk. Gelukkig ben ik vriendje met Google en typte ik de naam in van de medicatie. En binnen een paar seconden had ik de Nederlandse versie voor mijn neus. Stukken eenvoudiger te lezen en ook nog eens vele malen korter! Scheelde toch al snel bijna twee uurtjes van mijn “kostbare” tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image