Even een bergje wegwerken…

Even een bergje wegwerken…


Onderweg van Jönköping naar huis. Volgens mij op de terugreis van Nederland, maar zeker weten doe ik het niet meer. Maakt ook niet uit. Langs de weg zien we dat er aan de weg gewerkt wordt. Op een behoorlijk lang traject wordt volgens ons de weg verbreed of komt er een derde rijbaan bij. Die derde rijbaan is hier in Zweden niet ongebruikelijk. Bepaalde stukken hebben “wij” twee banen en andere stukken hebben “zij” twee banen. Dit is zo gemaakt, zodat je eventuele andere weggebruikers kunt inhalen. Met hier en daar een derde rijbaan hoef je niet de hele weg vierbaans te maken, wat niet alleen veel werk is, maar ook veel geld kost. Handig bedacht, want hiermee hou je de natuur ook nog eens zoveel mogelijk in stand.

Alleen dit keer moet de natuur toch een stukje inleveren. En dat stukje is een behoorlijke rotspartij langs de kant van de weg. Niet op één plek, maar op meerdere. Maar hoe krijg je die rotsen dan weg? Met de hand beetje bij beetje wegkappen? Met een machine? Nee hoor. Hier doen ze dat met dynamiet. We zagen namelijk in de rotsen allemaal kleine rode plasticjes steken. Leuk aanblik, vrolijk ook. Maar het blijkt dus het dynamiet te zijn. Hoe het allemaal precies werkt is ons niet duidelijk en dat wordt eigenlijk ook net een beetje te veel technisch, maar dat de kleine rode plasticjes de knallers zijn was ons al wél snel duidelijk. Honderden stonden er langs de kant van de weg. De foto is helaas niet goed gelukt. Toch zijn ze wel te herkennen.

Er moeten al heel veel explosies hebben plaatsgevonden, want vele stukken rots waren al bewerkt. Stukken kleiner of zelfs al helemaal weg. Ze hadden ruimte gemaakt voor de nieuwe weg. Naast de berm was het dan ook vlak en kon men verder met het aanleggen. Eerst zal de grond vlakker gemaakt worden en de resten van de rots worden verwijderd. Dan moet er een zandlaag op komen om het zakken van de grond te voorkomen. Vervolgens komt op het zand nog een puinfundering die moet zorgen voor een ondergrond voor het asfalt, die de weg afdekt. Wat enorm veel werk eigenlijk. Sta je normaal gesproken niet eens bij stil. Hoeft ook niet, maar wel eens leuk om dieper op in te gaan. Zal de weg klaar zijn wanneer we de volgende keer naar Jönköping gaan? En waar blijven de overblijfsels van de rotsen eigenlijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta