“Even” een back-up maken

“Even” een back-up maken

backup1
Hoofdpijn heb ik er aan overgehouden! Zo “mooi” ging het! Ik zou “even” een back-up make van onze website. Ik was er al meerdere keren mee bezig geweest, maar het was me steeds niet gelukt. Het moest met FileZilla: “FileZilla is een FTP-client, waarmee u op eenvoudige wijze webpagina’s en bestanden kunt uploaden en downloaden van en naar een server. Dit alles met behulp van het File Transfer Protocol (FTP). FileZilla is snel en simpel in het gebruik en heeft een overzichtelijke interface waarop u in een oogopslag alles kunt overzien.” Ja, ja… Elke keer gaf het systeem op enig moment aan, dat het kopiëren van honderden bestanden was mislukt. Waarom? Als ik belde met de provider, die goeie uitleg gaf hoor, probeerde ik het opnieuw. En weer met dezelfde resultaten. Dan was ik er vaak zó klaar mee, dat ik het maar weer aan de kant legde. Tot vandaag! Vanaf het moment, dat wij in november waren overgestapt, had ik nog nooit een back-up gemaakt en dat voelde verre van goed. Daarom, na meerdere verschillende pogingen, maar weer gebeld. Toen heeft iemand van de provider zich op deze computer ingelogd en meegekeken. Tja en wat die persoon nou precies aan aanpassingen heeft doorgevoerd in FileZilla weet ik niet (ging allemaal héél snel), maar het is gelukt. Ook de database is gekopieerd en als het goed is, staat nu een volledige kopie van de website op de c:/schijf. Én op een losse harde schijf. In totaal er bijna drie uur mee bezig geweest! Nu maar hopen, dat we de back-up nooit hoeven te gebruiken. Het voelt trouwens wel een beetje “veiliger”…
backup2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta