Éven een back-up maken…

Éven een back-up maken…

backup
Zo af en toe is het nodig, dat je een back-up maakt van al je bestanden. Ik heb het nu over de documenten en foto’s op de laptop. Maar daar zie ik vaak tegenop. Waarom? Want uiteindelijk doet het apparaat het werk. Maar het duurt allemaal zo lang en des te langer dat het duurt, des te meer risico loop je, dat het fout gaat. Dit keer dus ook! Ik had al een back-up gemaakt van onze website, dus die stond veilig op twee losse harde schijven. Ook de foto’s waren al daar naar toe gekopieerd. Maar… toen alle documenten (en dat zijn er héél veel) op de eerste losse harde schijf waren “geplakt” had ik nog maar twee documenten op mijn laptop staan! Nee, ik had niet geknipt, maar écht gekopieerd. Je kijkt wel even héél vreemd en het schrikelement is groot! Geluk bij een ongeluk: ze stonden op de schijf en daar vanaf kon ik ze weer kopiëren naar de laptop. Gelukt! Even nog paniek in de tent, toen enkele mappen (die overbodig waren) niet verwijderd konden worden óf omdat ze in gebruik waren (niet mogelijk) óf omdat ze meer dan dertigduizend items zouden bevatten (het waren maar twee). Na een poosje heb ik alles voor elkaar gekregen en is het toch gelukt alle documenten en foto’s veilig te back-uppen!
bc-3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta