Etentje met familie Slagter

Etentje met familie Slagter

      
“Afscheid nemen bestaat niet.” En dus doen we dat ook niet, maar wat we wel doen is nog een keer uit eten met tante Heiltje en haar zoon, onze neef Sietse. Met beide familieleden van Jokes kant hebben we een goed en frequent contact. Ze zijn zelfs al bij ons in Hällaryd geweest. In de zomer van het vorig jaar! Mede daarom hadden we bedacht, om kort voor ons vertrek ook met hen eten te gaan.
      
Eigenlijk stond de afspraak al langer, maar dat blijft er vaak bij. Van geen van de partijen moedwillig trouwens hoor. En we zien elkaar gelukkig vaker, wat op zich ook al heel mooi is. We hadden voor vanmiddag een tafeltje gereserveerd in restaurant “De Wiemel” te Gasselte. Op een mooi, rustig plekje in het restaurant zaten we zodoende om vier uur met z’n viertjes te wachten op hetgeen zou komen. De beide dames kozen voor een garnalencocktail vooraf en Sietse en ik namen een Drentse mosterdsoep. Héérlijk!
     
Daarna liepen de keuzes (en smaken) uiteen. Tante Heiltje koos voor de asperges, Joke voor heilbot en Sietse en ik voor de schnitzel. Wederom heel lekker. Ondertussen werd er heel gezellig gepraat en natuurlijk zorgden we ervoor, dat we voldoende foto’s maakten om dit unieke moment vast te leggen voor later. Tegen acht uur waren we weer in Annen, thuis bij tante Heiltje. Daar dronken we nog een kopje koffie. Uiteraard ook hier een familiefoto met het “beroemde schilderij met de koeien” op de achtergrond. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en voedzame middag. Afscheid nemen deden we niet, omdat we elkaar (zoals het nu lijkt) donderdagmiddag nog even zien.
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta