Er blijft niets over!

Er blijft niets over!


Afgelopen maandag nam mijn baas mij mee naar een klant, aan de Körsnärsvägen in Tranås. Daar moest een heg gesnoeid worden. Op zich niks bijzonders, maar het gereedschap was dit keer geen motorheggenschaar, maar een grofgetande, gebogen handzaag. Huh? “Ja, deze heg moet bij de grond afgezaagd worden.” Kijk, dat is nog eens wat je noemt snoeien! Dat heb ik al vaker willen doen, als “grapje”. Maar ja, zo’n grapje vindt de gemiddelde klant natuurlijk niet leuk. Nu kon ik me uitleven. Toen ik vier meter had gedaan reed er een auto de oprit op bij het huis waar ik de heg aan het verwijderen was. De bestuurder stapte uit en liep rechtstreeks naar mij toe. “Wat doe je met mijn heg?!?” Oh jee, heb ik het verkeerde huisnummer genoteerd? Had ik niet op nummer 10 moeten zijn, maar op nummer 12? Gelukkig kwam er meteen een glimlach op het gezicht van de man. Pfoei… Dit was inderdaad de juiste heg die tot op de grond gesnoeid moest worden.

Ik heb geen idee wat voor heg het is, maar ik weet wel dat bijen gek zijn op de bloemetjes, de kleine bolletjes van die heg. Terwijl ik aan het knippen en zagen was, zoemde het mij continue boven het hoofd. Gelukkig is er niks gebeurd. Ik knipte eerst een meter in de lengterichting van de uiteinden van de heg weg. Elke tak met blad en bloem knipte ik weg, zodat alleen de dikke stokken overbleven. Daar kwamen de bijen namelijk niet meer op af en zodoende kon ik die stokken vervolgens veilig bij de grond afzagen. De hele kleine jonge loten liet ik staan. De heg zal vanzelf weer uitlopen en groeien. Er ontstond een aantal grote hopen met snoeihout en binnen de kortste keren had ik een aanhanger vol. Net voor de “frukost” (om 09:00 uur) bracht ik een eerste volle aanhanger naar de stort en net voor de middagpauze, om 12:30 uur, een tweede aanhanger vol. Ondertussen had ik na 5 uur zo’n 12 meter verwijderd. Nog 10 meter te gaan. De baas had een indicatie afgegeven van 20 uur werk, maar in dit tempo ben ik na 10 uur klaar. Oh jee, ik ga weer eens te snel. Tja, het is ook zo leuk om te doen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image