“Eigen naam” terug

“Eigen naam” terug


Precies tien dagen nadat het formulier op de bus was gedaan krijg ik post van de Zweedse belastingdienst, Skatteverket. Ik had “moeite” met mijn meisjesnaam. Een paar keer werd mijn naam meerdere keren geroepen (onder andere bij huisarts, apotheek, belastingdienst) en ik reageerde niet (meteen). Daarnaast zou het lastig kunnen worden, wanneer men post verstuurd naar Joke Leugs. Wanneer ik me met mijn Zweedse ID-kort zou moeten legitimeren om het mee te krijgen staat daar immers Drenth op. Dát had ik in het kort op het aanvraagformulier voor de naamswijziging gezet en wat denk je? Men heeft mijn aanvraag gehonoreerd! Vanaf 25 januari 2018 ben ik in Zweden bekend onder de naam Leugs-Drenth! Dat men ook snel kan reageren blijkt toch wel uit dit verhaal. Als we de volgende maand weer een keer naar Jönköping gaan (morgen gaan we ook, maar het geld kan niet zo snel overgemaakt worden) betalen we het verzoek en gaan we bij het kantoor van Skatteverket een nieuw ID-kort aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta